27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan araştırma! Bingöl-Karlıova hattı çok önemli!

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan araştırma! Bingöl-Karlıova hattı çok önemli!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün “Uykularımı kaçırıyor” dedi ve dikkat çekerek anlattı. Prof. Dr. Naci Görür 7,4 büyüklüğünde deprem tehlikesine karşı uyardığı Bingöl-Karlıova hattında önemli bir çalışma ile ilgili imzalar atıldığı kaydedildi. 



Türkiye'de riskli şehirer arasında yer alan Bingöl'de, zemin analizi yapıldı, riskli binalar incelendi. Yapılan araştırma kapsamındaki 1500'ü aşkın yapıdan 500'ünün riskli olduğu açıklandı. 

Buna göre, Bingöl Üniversitesi (BÜ) Enerji, Çevre, Doğal Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kenan Akbayram tarafından yürütülen ve şehir merkezinin zemininin jeofizik ve jeolojik yöntemler ile araştırılması için proje hazırlandığı kaydedildi. 

Bu proje kapsamında, "Doğu Anadolu Fay Zonu Üzerindeki Bingöl Sismik Boşluğu'nun Fay Yapısı ile Bingöl İli Merkez İlçesinin Yerel Zemin Etkilerinin Araştırılarak Sahaya Özel Sismik Tehlike Analizinin Yapılması" ası ile ilgili TÜBİTAK'tan 2022 senesinde destek almış oldu. 

ZEMİN ANALİZİ YÜZDE 70 BU BÖLGEDE YAPILDI

Erzurum Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi ile Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Munzur Üniversitesinde bulunan uzmanlar tarafından gerçekleştirilen bu proje kapsamında, şehir merkezindeki alanların yüzde 70'inin zemin analizin,n tamamlandığı ve geriye kalan alanların analizi de sene sonuna kadar yapılacağı belirtildi. 

 Prof. Dr. Naci Görür den endişe yaratan araştırma! Bingöl-Karlıova hattı çok önemli!

FAY HARİTALARI HAZIRLANIYOR

Dr. Öğretim Üyesi Kenan Akbayram, Bingöl'ün depremler üreteceği konusunda haberler çıktığını, bunun doğru olduğunu belirterek, ancak yaşanacak olası depremde Bingöl'ün tamamen zarar görecek gibi düşünülmesinin doğru olmadığını ifade etti.

PROF. DR. NACİ GÖRÜR UYARMIŞTI

Bu süreçte, Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan-Karlıova arasındaki Yedisu Fayı’na dikkat çekerek, “Sadece ben değil uluslararası deprem bilimcilerde burada deprem beklemektedir. Bu yazılıyor, çiziliyor. Erzincan ile Karlıova arasındaki kısım kırılacak. Ayrıca, Erzincan’da yaşanan 1982 yılında hem de 1939 yılındaki depremlerinin stres yüklediği ve bu bölgede henüz kırılmayan yerin de  burası olduğunu ifade etti.

Naci Görür 'İstanbul'da her an 7'den büyük bir deprem olabilir' dedi' Övgün Ahmet Ercan, 'kanıt gösterin' cevabını verdi

Kahramanmaraş'tan Hakkari'ye kadar olan şehirlerde deprem riski çoğaldı! Naci Görür, il il uyardı!

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehir için yeni uyarı geldi: 7 ve üzeri deprem olabilir!

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan Çanakkale açıklaması: Bölgede stres birikiyor! Dikkat!Prof. Dr. Naci Görür’den yeni uyarı: 7 ve üstü bir depreme dayanamaz!


Geri Dön