01 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür’den yeni uyarı: 7 ve üstü bir depreme dayanamaz!

Prof. Dr. Naci Görür’den yeni uyarı: 7 ve üstü bir depreme dayanamaz!

Bursa’da 23 Şubat tarihinde 4.1, 25 Şubat tarihinde de 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Konuyla ilgili olarak bir paylaşım yapan Prof. Dr. Görür, “kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz” dedi.



Bursa’da 23 Şubat tarihinde 4.1 büyüklüğünde, Şubat tarihinde de saat 16.43 sıralarında 3.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Yaşanan depremlerle ilgili olarak Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den bir son dakika açıklaması geldi.

7 VE ÜSTÜ BİR DEPREME DAYANAMAZ

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür resmi X hesabı https://twitter.com/nacigorur üzerinden yaptığı paylaşımda Gemlik'in konumunun iyi olmadığını belirterek, Gemlik Fayı üzerinde. Bu fay İznik ve Geyve Fayının devamı olduğunu belirtti. 

Paylaşımında Kuzey Anadolu Fayının Güney Kolunu oluşturduğunu belirten Görür, Yapılan bazı çalışmalara göre 1999 depremlerinin ardından güney kolun enerjisinin belirli bir miktar boşaltıldığını belirtti. Naci Görür paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Ama buna rağmen Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz. Hem fayın üzerinde hem de kötü bir zemin üzerinde. Gemlik’te yeni imar ve iskan verilmemeli ve yapılar çevresindeki yüksek alanlara kaydırılarak özel inşaat ve mimari tekniklerle yapılmalıdır. Sevgiyle”

Prof. Dr. Naci Görür'ün paylaşımı şu şekilde:

Arkadaşlar Gemlik hakkında sürekli görüş almak istiyorlar. Gemliğin konumu iyi değil. Gemlik Fayı üzerinde. Bu fay İznik ve Geyve  Fayının devamı. Kuzey Anadolu Fayının Güney Kolunu oluşturuyor. Yapılan bazı çalışmalara göre 1999 depremlerinden sonra güney kolun enerjisi belirli bir miktar boşaltıldı. Ama buna rağmen Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz. Hem fayın üzerinde hem de kötü bir zemin üzerinde. Gemlik’te yeni imar ve iskan verilmemeli ve yapılar çevresindeki yüksek alanlara kaydırılarak özel inşaat ve mimari tekniklerle yapılmalıdır. Sevgiyle


 

Prof. Dr. Naci Görür'ün paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde...

,

 

Uzmanlar açıkladı! Elektriğe çok yüklü bir zam yolda! 

Çanakkale'de 4.6 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve Tekirdağ'dan da hissedildi!

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!


Geri Dön