19 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika çarpıcı uyarı: Bu iki fay hattına enerji transfer edilmiş olabilir! 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika çarpıcı uyarı: Bu iki fay hattına enerji transfer edilmiş olabilir! 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu ve iki fay hattını işaret etti. İşte Prof. Dr. Görür'ün o açıklamaları...



Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerinin enerji transfer etmiş olabileceği sistemleri "Bunlar  Adana  Havzasına doğru saçılarak inen Doğu Anadolu Fay Sistemi ile Malatya’nın batısında Doğanşehir-Kepez-Başkavak- Kemaliye istikametinde uzanan Malatya Fay Sistemidir" diyerek açıkladı. 

Bu açıklamasının genel bir bilgi olduğunu vurgulayan Naci Görür, "Sizlerde farkındalık yaratmak içindir. Yoksa kesin olarak şu olacak bu olacak demek değildir" ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Naci Görür den son dakika çarpıcı uyarı: Bu iki fay hattına enerji transfer edilmiş olabilir! 

Görür, söz konusu açıklamasının halktan ziyade yerel yönetimler için olduğunun da altını çizerek, "Depremde tek yapacağımız iş acil müdahale ve halka destek değildir. En önemli iş yerleşim alamlarımızı deprem dirençli yapmaktır" açıklamasında bulundu. 

Görür, bunun, merkezi yönetim ve halkla beraber hızla yapılabileceğini de dile getirdi. 

Prof. Dr. Görür, "Eğer yerel yönetimlerden deprem dirençli yerleşim alanları nasıl yapılır diye bir soru gelirse, en kısa zaman içerisinde o konu hakkında da tweet atacağım" ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı. 

ECB Temmuz ayında faiz artırmaya devam edeceğini açıkladı!

Ziraat Bankası'ndan bayram müjdesi: 250 TL Bankkart Lira hediye! Son 5 gün kaldı! 

TOKİ müjdeyi verdi! 28 ilde KDV'den muaf, 48 ay vade ile 503 arsa satılıyor!


Geri Dön