30 / 04 / 2024

Prof. Dr. Pınar Tevfik Özand servetini manevi evlatlarına bıraktı!

Prof. Dr. Pınar Tevfik Özand servetini manevi evlatlarına bıraktı!

Genetik biliminin Türkiye ile Suudi Arabistan'daki kurucusu olan ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Prof. Dr. Pınar Tevfik Özand, servetini yine kendisi gibi bilim insanı olan, manevi evlatları olarak gördüğü Dr. Dilek ve Namık Kaya'ya bıraktı...



Genetik biliminin Türkiye ile Suudi Arabistan'daki kurucusu olan ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Prof. Dr. Pınar Tevfik Özand, servetini yine kendisi gibi bilim insanı olan, manevi evlatları olarak gördüğü Dr. Dilek ve Namık Kaya'ya bıraktı.


TÜRKİYE'nin dünyaca ünlü genetik bilimcisi Prof. Dr. Pınar Tevfik özand, geçtiğimiz yıl 80 yaşında yaşamını yitirdi. Tıp alanında birçok başarıya imza atan Özand, Türkiye'de ve Suudi Arabistan'da ileri düzeyde genetik biliminin kurucusu oldu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı'nm temelini de Prof. Dr. Pınar Tevfik özand'm başkanı olduğu Hacettepe Çocuk Hastanesi'ndeki Biyokimya Araştırma Laboratuvarı oluşturdu. 


ÇİFTİN ÇOCUKLARINA PUL KOLEKSİYONU 


Özand, İstanbul Beyoğlu 35. Noterliği'ne 2009'da başvurarak vasiyetname düzenledi. Ölümünün ardından, Türkiye ve yurtdışında bulunan bütün mirasını, birlikte çalıştıkları kendisi gibi bilim adamı olan Dr. Namık ve Dilek Kaya'ya bıraktığını belirtti. Hazırlanan vasiyetnamede, çok değer verdiği İstiklal Savaşı Pulları Koleksiyonu ile 1919-1922 Yunan İşgali Koleksiyonu'nu Namık Kaya'ya bıraktığını ifade eden Özand, bunun dışında kendisine ait olan diğer pul koleksiyonlarını ise çiftin çocuklarına bıraktı. 


Özand, Ankara'nın Çankaya İlçesi'nde bulunan 2 gayrimenkul, İstanbul'da Metrocity'de bir rezidans daire ile ABD Washington ve Ocean City'de bulunan taşınmazlarını da yine eşit olarak Dr. Namık ve Dilek Kaya'ya bıraktığını kaydetti, özand, bankalardaki hesaplarında ve kasalarda bulunan her şeyi ve tüm alacaklarını da yine manevi evlatları olarak gördüğü ikiliye bıraktı. 


NELER BIRAKTI? 

¦ Pul koleksiyonu 

¦ Çankaya'da 2 ev 

¦ ABD'de 2 ev 

¦ Metrocity'de rezidans daire 

¦ Bankada nakit para 


Habertürk Gazetesi 



Geri Dön