28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan son dakika açıklaması! İstanbul'da bu bölgeye dikkat! Riskli yerleri peş peş sıraladı...

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan son dakika açıklaması! İstanbul'da bu bölgeye dikkat! Riskli yerleri peş peş sıraladı...

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan son dakika açıklaması! İstanbul'da bu bölgeye dikkat! Riskli yerleri peş peş sıraladı...



İSTANBUL'DA DURUM NE? 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, konu ile ilgili "Örnek olarak İstanbul’un 1999 depreminden sonra Marmara Deniz’i Kuzey kenar çerçeve fayı Kuzey Anadolu Fayı kabul edilerek, burada 30 yıl içinde 3 tane 7.0 üzerinde deprem olacak, yüzde 65 ihtimalle denilen bugün tamamıyla hiçbir değeri olmayan bir durumdur" değerlendirmesinde bulundu ve bugün Marmara Denizi’nde Armijo’ya göre Büyükçekmece ile Silivri arasında 30 km’lik bir fayın olduğunu dile getirdi. 

Bunun 7 büyüklüğünde depreme neden olabileceğinin söylendiğini aktaran Şener Üşümezsoy, "Oysa bu faya 20 km daha ekleyerek 7.2’lik deprem olma riski var denilmektedir. Yeşilköy ve Büyükçekmece arasında böyle bir fay söz konusu değildir. Diğer taraftan fayın derinliği sığlaşmıştır" diye konuştu. 

Megakent İstanbul'daki bu yapılanmaya bu boyutla bakılması gerektiğinin altını çizen Üşümezsoy, açıklamasında "Ama Kumburgaz çukurundaki fayın etki alanında çok yaygın heyelanlar vardır. Bu heyelanlar esas olarak kötü bir zemin üzerinde gelişmiştir. Bu bölgelerdeki yapılanmalar ve heyelanlar mutlaka göz önüne alınmalıdır" ifadelerine yer verdi. 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy dan son dakika açıklaması! İstanbul da bu bölgeye dikkat! Riskli yerleri peş peş sıraladı...

Marmara’da göller bölgesinin ayrıntılı olarak incelenmesi gerektiğinin altını çizen Üşümezsoy, "Kumburgaz fayına dikkat çekerek, "2016'da Marmara Denizi’ni taşıyan fayın Kumburgaz fayında olduğunu anlatmıştım. Büyükçekmece ve Silivri arasındaydı ve 2019’da Silivri’de olan deprem gösterdiğim yerde meydana geldi.Marmara'da risk taşıyan kırılmamış tek fay Kumburgaz fayıdır" açıklamasında bulundu ve Kumburgaz çukurundaki 6.5’lik bir depremin heyelanlı bölgeler için risk teşkil ettiğini belirtti. 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İstanbul’da ve Marmara Denizi’nde risk taşıyan kırılmamış fayın, Kumburgaz çukuru ile Silivri çukurunun başlangıç noktası olduğuna vurgu yaptı.

18 Mart Cumartesi altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, Ata beşli ve gremse altın kaç TL?

Sosyal yardım ödemelerinde zam müjdesi! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası.. Hemen bakın! 

Akaryakıt fiyatlarında Mart depremi! Benzin, motorin, LPG... Peş peşe indirim! BP, Total, PO 18 Mart 2023 fiyat listesi


Geri Dön