14 / 05 / 2024

Prof. Dr Süleyman Pampal'dan tüyler ürperten uyarı: İstanbul depremi için beş altı yıl zaman kaldı!

Prof. Dr Süleyman Pampal'dan tüyler ürperten uyarı: İstanbul depremi için beş altı yıl zaman kaldı!

Jeoloji yüksek mühendisi Prof. Dr Süleyman Pampal, İstanbul depreminin kapıda olduğunu dile getirerek, İstanbul depreminin yüzde 60-70 ihtimale yükseldiğini söyledi. Pampal, "Şurada beş altı yıl zaman kaldı." dedi.



Sunucu Gülbin Tosun’un  söz konusu programda Prof. Dr Süleyman Pampal'ın ilk bilgiyi tekrarlamasının çok önemli olduğunun altını çizerek, "‘Yüzde 60-70 ihtimale yükseldi, kapıda artık İstanbul depremi’ dediniz. Süre verdiniz. Onu bir altını çizerek tekrarlayalım bence” dedi.

Gülbin Tosun'un sözleri üzerine Prof. Dr Süleyman Pampal da 99 yılından itibaren İstanbul’da ne yaptık diye bakalım diyerek önemli açıklamalar yaptı.

Prof. Dr Süleyman Pampal dan tüyler ürperten uyarı: İstanbul depremi için beş altı yıl zaman kaldı!

Açıklamasında "Kamu yapılarından söz ediyoruz." diyen Prof. Dr Süleyman Pampal, burada tipik bir örnek olduğunu söyledi. Açıklamasında iki yıl önce Silivri açıklarında 5,8 büyüklüğünde bir deprem olduğunu ve bunun fayın tam da ucunda olduğunu söyleyerek, "Bizi öyle korkuttu ki. Artık hareket başladı dedik. Ve bu 5,8’de İstanbul’da trafik ve telefon görüşmeleri bile kilitlendi." dedi.

Açıklamasında hastanenin ağır hasar gördüğünü ve boşaltıldığını söyleyen Prof. Dr Süleyman Pampal, 30 kadar okulun kullanılamaz hale geldiğini ve boşaltıldığını söyledi. Prof. Dr Süleyman Pampal, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "Düşünebiliyor musunuz? 5,8. 7,2 dediğiniz zaman 25 kat deprem demek. O halde İstanbul’u depreme hazırlamak her şeyden daha önemli. Bunu eğer hala anlamadıysak yapacak fazla bir şey yok.”

Son dakika! Deprem profesörü Naci Görür İstanbul depremi için tarih verdi! 

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

İstanbul için kırmızı alarm! Deprem profesörü Görür, İstanbul depremi için tarih verdi! 


Geri Dön