01 / 05 / 2024

Prof. Dr. Veysel Ulusoy'dan çok çarpıcı dolar kuru tahmini geldi: 'Her durumda sonuç vahim'

Prof. Dr. Veysel Ulusoy'dan çok çarpıcı dolar kuru tahmini geldi: 'Her durumda sonuç vahim'

Prof. Dr. Veysel Ulusoy resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda dolar kuru ile ilgili çok çarpıcı bir değerlendirme yaptı. Veysel Ulusoy paylaşımında "Her durumda sonuç vahim" ifadelerini kullandı.



Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında başı çeken Dolar kuru, 2023 yılının Eylül ayından beri kademeli yükseliş trendine devam ederek, 30.86 ile yeni tarihi zirvesini gördü. Açıklanan bu verilere göre Türk Lirası, Ocak ayında dolar karşısında yüzde 2.7 oranında değer kaybetti. 2024 yılının başından beri Türk Lirası'nın dolar karşısındaki kaybı da yüzde 4.3 şeklinde oldu.

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy resmi X hesabı https://twitter.com/ekonomikanaliz  üzerinden dolar kuru ile ilgili olarak çarpıcı bir açıklama yaptı.


Prof. Dr. Veysel Ulusoy'un paylaşımı şu şekilde:

"Seçime kadar döviz kurunu tutabilirlerse tutacaklar. Rasyonel olmayan kurun seçim sonrası hali çok açık. Her durumda sonuç vahim. Döviz kuru yükselirse, zaten 3 haneli olan enflasyon yukarılara taşınacak, kur tutulursa da, dış ticaret açığı ve yavaş veya eksik büyümeyle enflasyon yine artacak. Nerden baksan tutarsızlık."

İşte vatandaşların Prof. Dr. Veysel Ulusoy'un paylaşımına yaptığı yorumlar...

 

 

 

Emeklilere müjdeli haber! Bayram ikramiyeleri 5 bin lira mı oluyor? Uzman isim tarih vererek resmen açıkladı... 

Canlı altın fiyatları: 19 Şubat 2024 altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın bugün kaç TL?

Emeklilerin dört gözle beklediği tarih geldi: Emekli maaşlarına ek zam bu tarihte yapılacak!


Geri Dön