27 / 04 / 2024

Prof. Veysel Ulusoy'dan enflasyon açıklaması! Anladık mı gerçek enflasyon oranını şimdi?

Prof. Veysel Ulusoy'dan enflasyon açıklaması! Anladık mı gerçek enflasyon oranını şimdi?

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'nın (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabı X'ten bütçe rakamlarına değinerek gerçek enflasyon rakamını açıkladı.



Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'nın (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabı X'ten gerçek enflasyon rakamını açıkladı. Ulusoy, bütçe rakamlarındaki artıştan yola çıkarak gerçek enflasyonu gözler önüne sererek ''Anladık mı gerçek enflasyon oranını şimdi?'' diye sordu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Prof. Veysel Ulusoy @ekonomikanaliz:
Ülkelerin bütçeleri enflasyon ve ekonomik büyümenin de göstergeleri niteliğindedir.

2021 yılında 1.6 trilyon lira olan Türkiye merkez bütçesi 2024 yılında 11 trilyon lira oldu.

Artış oranı %587.

Anladık mı gerçek enflasyon oranını şimdi?

Seyfullah ERDOĞAN @seyfoloji ''Ortaya çıkan sorunları eleştirme cesareti bulamıyan bir milletin aç kalmayı dini görev bildiği zamanı yaşıyoruz.  Kısacası; kendisini sömüren ruhban sınıfının ve avanesini sırtından atıp bugün kü Ortadoğu'luların huzur bulmak için kaçtığı, yeniden doğuş anlamına gelen "Rönesansı'nı yaşayan Avrupalılar dan 400 yıl geriden gidiyoruz.'' '' diyerek tepki gösterdi.

Mehmet Cerrah @mcerrah75 : ''Demek ki Türkiye % 587 büyümüş   Şaka bir yana, 2021 yılı bütçesini ENAG enflasyonu ile bu güne güncellerseniz, o günkü 1.6'nın bu günkü değeri nedir?  Türkiye merkez bütçesindeki gerçek(altı çizili) ama gerçek büyüme/küçülmeyi merak ettiğim için soruyorum

Forever Fenerbahçe @erl71 Vallahi hocam 2019 beri heşeyin yanına 1 adet 0 ekledik bence gerçek enflasyon 


Uzay @Uzayy555
25 Aralık 2022 et fiyatları. Tam 1 yıl önce,
Kıyma 160
Kuşbaşı 175 tl idi.

Tuik yıllık enflasyona 65 mi diyor şimdi?

%100 kesin var, üstünü bilmem.


Nihat guven @GuvenNihat ''Piyasa rakamlardan bağımsız malları, maliyetlerine göre fiyatlar. Bizim yaşarken almak zorunda olduğumuz, bedelini tüketirken vermek zorunda kaldığımız bedeller bu orandan daha fazladır. Herkes yedek akçelerinin bir bölümünü bir şekilde kullandı, geliri bu seviyede artan kim var? 

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yabancı yatırımcı seçimle ilgilenmez, faize bakar!

Ekonomik kriz icraları patlattı, bir senede yüzde 59,4 yükseldi...

Geri Dön