28 / 04 / 2024

Profilo Holding'in patronu Jak Kamhi'nin oğlu Hayati Kamhi intihar etti!

 Profilo Holding'in patronu Jak Kamhi'nin oğlu Hayati Kamhi intihar etti!

İş adamı Jak Kamhi'nin oğlu Hayati Kamhi, Üsküdar'daki evinde intihar etti. Hayati Kamhi (62), Çengelköy'deki evinde silahla başından vurulmuş olarak bulundu



Kamhi'nin evine gelen Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin incelemeleri sürerken, iş adamının intihar etmiş olabileceği üzerinde duruluyor. 


Hayati Kamhi intihar etti


Çengelköy’deki villasında ağır yaralı bulunan 62 yaşındaki Hayati Kamhi için hemen ambulans çağrıldı. Ancak telaş yüzünden 112 Acil Servis’e adres yanlış verildi. Bu yüzden ambulans bir türlü olay yerine ulaşamadı. Daha sonra villadan arayanlar doğru adresi verdi. Ambulans görevlileri villaya geldiğinde Hayati Kamhi’nin hayatını kaybettiği belirlendi.


Hayati Kamhi’nin eşi Camilla Kamhi fenalık geçirdi. Camilla Kamhi için özel bir hastaneden ambulans çağrıldı. İntihar haberi üzerine İsrail Başkonsolosluğu’ndan görevliler de geldi.


Hayati Kamhi kimdir?


Elektrik mühendisliği bölümünde okuyan Hayati Kamhi, İstanbul’daki önde gelen yat tersanelerinden Proteksan Turquoise A.Ş. ile tekne ve üst yapılar inşa eden Çelik Yat A.Ş.nin kurucusu ve sahibiydi. Daha önce de Cenevre’deki Farimex SA ve Elektronal Elektronik A.Ş.’yi kurmuştu. Hayati Kamhi "karışıklık" yüzünden Türkiye’yi 1980’lerde terk edip Cenevre’ye yerleşti. Hayati Kamhi, tam 22 yıl sonra "Türkiye’nin iyi bir noktaya geleceğini" gördüğünü belirterek Türkiye’ye dönmüştü.


Hayati Kamhi, üç oğlu bulunan Musevi cemaatinin önemli isimlerinden Jak Kamhi'nin en büyük çocuğuydu. Cefi Kamhi'nin de ağabeyi olan Hayati Kamhi'nin iki eşinden toplam üç çocuğu bulunuyor.


Jak Kamhi kimdir?


1925 İstanbul doğumlu Jak Kamhi, Yahudi asıllı Türk işadamı... Profilo Holding yönetim kurulu başkanı ve kurucusudur. İşadamı Profilo Holding İcra Kurulu Üyesi ve eski milletvekili Cefi Kamhi'nin babasıdır. Ressam, iç mimar ve iş kadını Melda Kamhi'nin büyükbabasıdır.

Saint Michel Lisesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Fransa"da “çelik konstrüksiyon” konusunda ihtisas yaptı. Çelik inşaat, metal eşya ve elektronikte birçok ilklerin Türkiye'de üretilmesine öncü oldu. Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Kamhi, İstanbul Sanayi Odası, İktisadi Kalkınma Vakfı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk-Fransız İş Konseyi ve Metal Eşya İşverenleri Sendikası'nın kurucusudur.

TÜSİAD'da uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği yapan Kamhi, Avrupa Sanayicileri Yuvarlak Masası'nın (ERT) ilk ve tek Türk üyesi olarak 12 yıl hizmet verdi. 1991 ve 2007 yıllarında iki kez .C. Dışişleri Bakanlığı “Devlet Üstün Hizmet Madalyası”na, 1992"de İstanbul Üniversitesi tarafından “Fahri Mühendislik Doktorluğu” unvanına layık görüldü. Uluslararası alanda yaptığı çalışmalar nedeniyle Fransa hükümeti tarafından 1991 yılında “Legion d'Honneur nişanı”, 1997'de de Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından “Commandeur dans l'Ordre National du Merite”, 2003 yılında İspanya Kralı I. Juan Carlos tarafından “Commander of the Order of the Spanish Civil Merit” nişanlarına layık görüldü.  Ankara  Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlar Odası Yayınları tarafından basılan "Vergi Kanunlarındaki Son Değişiklikler - 4369 sayılı Kanun" (ASMMMO Yayınları No:13, Ankara 1998) isimli eseri mevcuttur. Ödülleri arasında; 1992 yılında Türk-Amerikan Dostluk Konseyi tarafından verilen liderlik ödülü, 2003 yılında Türkiye Hahambaşılığı-Türk Yahudi Cemaat"in “Takdir ve Teşekkür” plaketi bulunmaktadır. Fransızca, İngilizce ve İspanyolca bilen Jak Kamhi, 3 çocuk ve 7 torun sahibidir. Ayrıca Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir.


AA- Hürriyet


Geri Dön