05 / 05 / 2024

Propa İnşaat gayrimenkul yatırım fonu kuracak!

Propa İnşaat gayrimenkul yatırım fonu kuracak!

Propa İnşaat, Kartal’da 150 milyon liralık bir proje için kolları sıvadı. Şirketin 3. nesil yöneticisi Can Raşit Özçiçek, projeyi ‘hayalini gerçeğe dönüştürmek’ olarak açıklarken “Tasarımı ile dikkat çekecek” dedi.



Yaklaşık 40 yıldır sektörde faaliyet gösteren ve son olarak Zincirlikuyu’da bir adet ofis projesi tamamlayan Propa İnşaat, Kartal’da 150 milyon liralık yatırımla yeni bir proje geliştirecek. Propa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Can Raşit Özçiçek, 45 milyon liralık arsa maliyeti olan projenin 8 dönüm üzerinde yükseleceğini belirtirken projeyi ‘hayalinin gerçeğe dönüşmesi’ olarak tanımladı. A plus bir proje hedeflediklerini belirten Can Özçiçek “Projemiz tasarımı ile dikkat çekecek. Yurt içinden ve yurt dışından beğendiğimiz estetik ve mimari tasarımları bu projemizde uygulayacağız. Bunun için Avusturya’dan ünlü bir Tasarım Direktörünü ülkemize davet ettik. Konsepti anlattık, şimdi dönüş bekliyoruz” diye konuştu. Anıtsal bir proje tasarladıklarını ve seçimden sonra lansmanını yapacakları bilgisini de veren Özçiçek “Eylül gibi başlar ve 24 ayda tamamlanır. Tek kuleden oluşan bina konut artı ticari birimlerden oluşacak” dedi.


Metro hattını takip ediyor


Propa İnşaat 1973’te aile şirketi olarak kurulmuş. İlk yıllarında konut siteleri yapan sonra alt ve üst yapı işleri gerçekleştiren şirket, 80’li yıllardan itibaren konut üzerine uzmanlaşmış. Şirketin 3’üncü kuşak temsilcisi olan ve 15 yıldır faal olarak iş hayatında yer alan Can Özçiçek, son 15 yılda Bodrum’da 6 proje yaptıklarını söyledi. Özçiçek ayrıca, Levent, Piyalepaşa ve Kağıthane’de yeni proje çalışmalarının sürdüğünü, buralarda da ofis ve rezidans planladıklarını kaydederek “100 milyon liralık gayrimenkul stoğumuz var. Yatırımlarımızda ulaşım ağı aksında olan yerlere önem veriyoruz. Yatırımcı için ulaşım çok önemli. Metro hattını takip ediyoruz ve projelerimizi ona göre planlıyoruz” dedi.


Gayrimenkul yatırım fonu kuracak


Propa İnşaat’ın önümüzdeki dönem için bir diğer planı ise gayrimenkul yatırım fonu kurmak. Biriken gayrimenkullerini değerlendirmek için böyle bir yola başvuracaklarını dile getiren Can Raşit Özçiçek “İlk 6 ayda müracaat yapı izinleri alırız. İkinci yarıda ise fonu büyütmek istiyoruz” dedi.


Star 


Geri Dön