İş Fırsatları

PTT bombayı patlattı! KPSS şartsız en az 15 bin personel alımı yapılacak! PTT 2022 başvuruları başladı mı? Başvurular...

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü, 2022 senesinde 55 bin personel alımı yapacağını . Peki, PTT personel alımı başvuruları başladı mı? 2022 PTT personel alımı şartları neler? İşte 2022 PTT alımına dair merak edilen tüm detaylar...Vatandaşlar PTT tarafından paylaşılan ilanları, PTT personel alımı başvuru kışullarını ve tarihlerini mercek altına aldı

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) personel alımı detyaları, kamuda çalışmak isteyen binlerce aday tarafından araştırılıyor. Vatandaşlar PTT tarafından paylaşılan ilanları, PTT personel alımı başvuru kışullarını ve tarihlerini mercek altına aldı. 

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü, personel alımı yapacağını duyurdu. PTT personel alımı başvuru şartları, devlet dairesinde çalışmak isteyen adaylar tarafından araştırılıyor. 55 bin kadro ihdası nedeniyle 55 bin personel alımı yapılacağı iddia edildi. KPSS şartı bulunmayan PTT personel alımı ilanına 18 yaş ile 35 yaş arasındaki kişiler başvuru yapabilecek. İşte, PTT  2022 personel alımı başvuru tarihleri ve şartları hakkında merak edilen tüm detaylar...

PTT 2022 PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

PTT personel alımına ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı. PTT personel alımına dair açıklama geldiğinde emlakkulisi.com sitesinde yer verilecektir.

PTT 2022 İŞ BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Vatandaşlar gerekli koşulları taşıdığı takdirde kurumların uygulayacağı sınav veya mülakatlara katılım sağlayarak, başarılı olması durumunda belli bir kadroda işe alınacaklar. Öte yandan her sene PTT kendi web sitesi üzerinden ya da konuyla ilişkili farklı sitelerinde alım yapılacak personel sayısı ile vatandaşları bilgilendiriyor. PTT iş başvurusun yapmak isteyen adaylar için gerekli detaylar şu şekilde

PTT iş başvurusu yapmak isteyen 18-36 yaş arası adaylarının takip etmesi gereken ilk adım PTT resmi web sitesinden başvuru alanlarını takip etmektir.

Başvuru sırasında adaylar, seçecekleri alana göre tek bir seçimde bulunurken, kazandıkları puanlara göre değerlendirilmeye alınacakları kaydediliyor.

Diğer yandan sınava katılmak isteyenler sınav için yatıracakları bir miktar parayı Ziraat Bankası ve PTT web sitesi üzerinden yatıracaklar.

PTT 2022 PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER OLDU?

PTT'de işe alınacaklarda aranılacak güncel şartlar henüz belirlenmesinde genel şartlar şu şekilde sıralanmıştır:

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı (T.C) Kanununun 28 inci maddesi kapsamında bulunanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) 18 yaşını doldurmuş ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 36 yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı olmama şartı,

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, zimmet,dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma,  cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, cinsel taciz, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel saldırı, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti,  tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmamak.

g) Başka kurum ve kuruluşlara ilişkin mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu'ndan istenilen öğrenim şartını haiz olmak.

h) Başka bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

PTT 2022 GENEL YAZILI SINAVDA NELER SORULUYOR?

PTT yazılı sınavına katılacak adaylar hangi konular ve ne tür sorularla karşılaşacağını merak ediyor. İşte PTT Genel Müdürlüğünün sınav kılavuzunda yayımladığı konu başlıklarına yönelik detaylar şöyle;

* Türkçe Paragraf, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları,

* Sözel Akıl Yürütme,

* Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme,

* Temel Yurttaşlık Bilgisi,

* Türkiye Coğrafyası,

* Genel Kültürel ve Güncel Sosyo Ekonomik konular,

* Ölçme becerisi,

7 soruda TOKİ Ardahan Sosyal Konut Projesi 2022! Ardahan ucuz konut projesinde hangi ilçede kaç konut yapılacak?

Altın yıl sonunda işte tam da bu rakamı görecek! Gram altın için şok tahmin geldi! 1 gram bile altınınız varsa dikkat

A101 Perşembe kataloğunda çılgın ucuzluk! Bu hafta A101'de neler indirimde? İşte 15 Eylül 2022 fiyat listesi...