Kent Haberleri

PTT'den en az 15 bin personel alım müjdesi! PTT personel alımı ne zaman yapılacak?

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü'nde görev almak isteyen vatandaşlar PTT personel alımı tarihlerinin ne zaman açıklanacağını takip ediyor. Peki PTT 2022 personel alımı ne zaman yapılacak? İşte detaylar... PTT'nin personel alımı yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken PTT personel alımında KPSS şartı, başvuru koşulları ve kimlerin başvuru yapabileceğine yönelik soruların cevabı da merak edilmeye başladı

Uzun zamandır personel alımı yapmayan PTT'nin en az 15 bin personel alımı yapacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. PTT'nin personel alımı yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken PTT personel alımında KPSS şartı, başvuru koşulları ve kimlerin başvuru yapabileceğine yönelik soruların cevabı da merak edilmeye başladı.

Peki PTT 2022 yılında personel alımı yapacak mı? PTT personel alımı ne zaman başlayacak? PTT personel alımı başvuru şartları belli oldu mu? İşte 2022 PTT personel alımına ilişkin merak edilen tüm detaylar...

PTT PERSONEL ALIMI 2022 NE ZAMAN YAPILACAK?

PTT personel alımına yönelik henüz net bir açıklama yapılmadı. PTT personel alımına dair açıklama geldiğinde haberimizde yer alacaktır.

PTT İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

Adaylar gerekli şartları taşıdığı takdirde kurumların uygulayacağı sınav ya da mülakatlara katılım sağlayarak, başarı sağlanması halinde belli bir kadroda işe alınacaklar. Öte yandan her sene PTT kendi web sitesi üzerinden veya konuyla alakalı farklı sitelerinde alım yapılacak personel sayısı ile vatandaşları bilgilendiriyor. 

PTT iş başvurusunda bulunmak isteyen adayların takip etmesi gereken ilk adım PTT resmi web sitesinden başvuru alanlarını tercih etmek. Başvuru yapacak adaylar, seçecekleri alana göre tek bir seçimde bulunurken, kazandıkları puanlara göre değerlendirilmeye alınıyorlar.

Ayrıca sınava katılmak isteyenler sınav için yatıracakları bir miktar parayı Ziraat Bankası veya PTT web sitesi üzerinden yatırabiliyor.

PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELERDİR?

PTT'de işe alınacak adaylar için güncel şartlarını henüz yayımlamadı. Ancak geçtiğimiz yıllarda alım yapan PTT şu şartları istemişti: 

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı (T.C) Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz (18) yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı senenin ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı olamamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, rüşvet, irtikâp, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, cinsel saldırıda bulunma, fuhuş,çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel taciz, cinsel saldırı, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek için örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına dair mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

Ziraat Bankası personel alımı başvuru şartları açıklandı mı? Devlet bankası KPSS'siz personel alımı kontenjan listesi...

Anneler müjde! Devlet çocuk parası dağıtıyor! Başvurun PTT'den 650 TL'yi tıkır tıkır alın!