19 / 05 / 2024

PTT KPSS şartsız 55 bin personel alımı ne zaman yapılacak? 2022 PTT personel başvuru şartları neler?

PTT KPSS şartsız 55 bin personel alımı ne zaman yapılacak? 2022 PTT personel başvuru şartları neler?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) bünyesinde istihdam edilmek üzere 55 bin personel alımı yapılacağı iddia edilmişti. Peki, PTT 2022 personel alımı tarihi açıklandı mı? PTT personel alımı başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...



PTT KPSS şartsız 55 bin personel alımı ne zaman yapılacak? 2022 PTT personel başvuru şartları neler?

2022 PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

2022 PTT personel alımı başvurularına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. PTT personel alımı ile ilgili bir açıklama geldiğinde haberimizde yer verilecektir.

PTT 55 BİN İŞÇİ ALIMI YAPACAK MI?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) bünyesinde görev almak üzere üzerine 55 bin personel alımı yapılacağı iddia edildi. İddiaların aksine konuya yönelik resmi bir açıklama bulunmuyor.

PTT İŞ BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Gerekli şartları taşıdığı takdirde kurumların uygulayacağı sınav ya da mülakatlara katılım sağlayarak başarılı olan kişiler, belli bir alanda işe alınacak.

Aynı zamanda PTT, her yıl kendi web sitesi üzerinden veya konuyla alakalı farklı sitelerinde alım yapılacak personel sayısı ile vatandaşları bilgilendiriyor.

PTT 2022 PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

PTT personel alımı güncel başvuru şartları henüz yayımlanmadı. Fakat genel şartlar şu şekilde sıralanmıştır;

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı (TC) Kanununun 28'inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk Vatandaşı olmak.

b) On sekiz (18) yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı (36) yaşını doldurmamış olmak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan ötürü altı ay ya da daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma,  edimin ifasına fesat karıştırma,  suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

c) Kamu haklarından yasaklı olmaması.

f) Engelli personel çalıştırılmasına dair mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmaması.

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmaması.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından istenilen öğrenim şartını haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

Emekli promosyonunda yeni zam peş peşe geldi! Vakıfbank, Ziraat ve Halkbank açıkladı!

Memur maaş zammını duyan inanamadı! En düşük memur maaşı Ocak'ta kaç lira olacak? Hemen bu rakama bakın!

Emekli ve memurların ek ödeme hesaplamalarında büyük deprem! Hemen peş peşe hesaplanan ek ödeme tutarına göz atın!


Geri Dön