15 / 05 / 2024

PTT'den 650 TL'lik ödeme hesaplara yatırılacak! e-Devletten hemen başvuran desteği alacak!

PTT'den 650 TL'lik ödeme hesaplara yatırılacak! e-Devletten hemen başvuran desteği alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı maddi durumu yetersiz vatandaşların çocuklarına destek vermeye devam ediyor. Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan çocuk yardımı ödemelerinin bu ay itibarıyla hesaplarına yatırılacağı duyuruldu. İşte detaylar...



PTT den 650 TL lik ödeme hesaplara yatırılacak! e-Devletten hemen başvuran desteği alacak!

ÇOCUK PARASI KASIM AYINDA HESAPLARA YATACAK!

Söz konusu ödemelerin çocuk sayısına göre değiştiğini belirten Bakan Yanık Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ve ailelerde yaşayan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 Türk Lirası ile 650 Türk Lirası aralığında destek vereceklerini söyledi. Çoçuk sayısına göre verilecek desteğe yönelik ise şunları kaydetti: "1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ödeme yapacağız "

Sosyal yardımdan faydalanan ailelere verilecek çocuk başına destekle hem çocuklu ailelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini amaçladıklarını kaydeden Bakan Yanık "Türkiye Aile Destek Programımız kapsamında hayata geçirdiğimiz çocuk desteği ödemelerini de kasım itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız" diye ekledi.

Bakan Yanık, sosyal refahın paylaşımını göz önünde bulunduran bakış açısıyla, arz odaklı güçlü sosyal yardım programlarıyla, kaynakların tüm toplum kesimlerinin yararına olacak biçimde dağıtılmasını her dönemde öncelediklerini ve bu çerçevede çalıştıklarına dikkat çekti.

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIYOR?

Çocuk destek bileşeni yardımı başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ya da e-Devlet aracılığıyla yapılıyor.

ÇOCUK YARDIMI PARASI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Aile Destek Programı başvuru koşulları; Ailedeki kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 TL'nin altında olması gerekiyor.

İcraya düşen borcunuz varsa hemen bakın! Borcunuz silinmiş olabilir!

12 ay boyunca hesaplara 1.250 lira yatırılacak! Hemen başvurun! Aile Destek Programı 4 Kasım 2022


Geri Dön