22 / 07 / 2024

Pul biber fiyatları resmen uçtu! Sadece ağızlar değil cepler de yanacak! Fiyatı 250 TL’ye dayandı!

Pul biber fiyatları resmen uçtu! Sadece ağızlar değil cepler de yanacak! Fiyatı 250 TL’ye dayandı!

Türk mutfağının vazgeçilmezi, sofraların da tartışılmaz lezzetlerinden olan pul bibere gelen zamlar, vatandaşın ağzından sonra cebini de yakmaya başladı. İşte detaylar...




Pul biberin fabrika satışı geçen ay 80-90 TL iken şu sıralar 125 TL oldu. Toptancılar, 125 TL’lik pul biberin tezgahta 250 TL’ye satılmasının sebebi olarak yüksek kar marjı koyan aktarları gösteriyor. Pul biberle birlikte köy biberi, çarliston ve sivri biberin de fiyatına zam geldi.

KÖY BİBERİ, ÇARLİSTON VE SİVRİ BİBER DE ZAMLANDI

Geçen aya kadar kilosu 30 TL olan kıl biber, şu sıralarda pazarda 50 liradan satılıyor. Köy biberi, çarliston ve sivri biberin fiyatları da 20 liradan 30 TL’ye çıktı.

Konuyla ilgili konuşan aktar dükkanı çalışanı Can Kırıcı, "İnsanlar yarım kiloyu, bir kiloyu rahatlıkla alabilirken, son gelen zamların ardından şu anda 100 gram, 250 gram daha çok talep ediliyor. Bu sene biberin az olmasından kaynaklı ve üretim maliyetlerinin artması sebebiyle fiyatlar ister istemez artış gösterdi. Kar marjları o kadar yüksek tutulmuyor." şeklinde konuştu.

Pul biber fiyatları resmen uçtu! Sadece ağızlar değil cepler de yanacak! Fiyatı 250 TL’ye dayandı!

PEKİ, PUL BİBER NE İŞE YARAR?

 

Sofraların vazgeçilmezi bul biber, a vitaminine dönüştürülen beta-karoten bakımından zengin bir kaynaktır. Pul biberi sıkça tüketmek, burun pasajlarını, akciğerleri ve bağırsakları sağlıklı tutmayı sağlar. Farklı hastalıklara sebep olabilen patojenlere karşı vücudu ayakta tutar.

Bağışıklık sistemini güçlendirmesine ilave olarak çeşitli yararlar sunar. Pul biber, terleterek toksin attırır ve susuzluğunu gidermek için kişinin bol bol su içmesini sağlar. Bu açıdan böbrek sağlığına da yararlı olan bir baharattır.

Sabah uyandığınızda şoke olmayın! Ona da zam geldi! Artık aç kalacaksınız!

Aile Bakanlığı’ndan müjde üstüne müjde! 2023 e-devlet 700 TL gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön