Ekonomi

Putin'in son dakika açıklaması petrol fiyatlarını zıplattı! Türkiye'de benzin ve motorine büyük zam mı geliyor?

Putin, Ukrayna'nın Rusya ile İstanbul'da yaptığı anlaşmaları reddettiğini belirterek "Yine hepimiz çıkmaza girdik." dedi. Putin'in konuşması savaşın durmayacağını gösteriyor. Brent petrol yeniden yükselişe geçti. Türkiye'de benzin ve mazota yüksek zam yolda!.. Ukrayna ile Rusya arasında İstanbul'da yapılan müzakerelerde belli bir seviyeye ulaşıldığını kaydeden Putin, "Bu müzakerelerde Ukrayna için belirli güvenlik garantileri vardı

Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşmelerde herkes tarafından kabul edilebilir anlaşmalara varılmaması halinde, başlangıçta belirlenen görevlerin yerine getirilmesine kadar özel operasyonun devam edeceğini dile getirdi. 

Ukrayna ile Rusya arasında İstanbul'da yapılan müzakerelerde belli bir seviyeye ulaşıldığını kaydeden Putin, "Bu müzakerelerde Ukrayna için belirli güvenlik garantileri vardı. Ukrayna tarafı, Kırım, Sivastopol ve Donbas için geçerli olmayacak şekilde kendileri için çok katı güvenlik garantileri ilan etti. Ardından sözleşme sürecinin devamı için koşullar yaratmaya yönelik eylemlerimiz gerçekleşti. Bunun yerine Buça'daki provokasyon ile karşılaştık. En önemlisi Ukrayna tarafı İstanbul'daki kendi anlaşmalarından çekildi." diye konuştu.

Ukrayna'nın şu anda güvenlik taleplerini ayırdığını, Kırım, Sivastopol ve Donbas ile ilişkilerin düzenlenmesinin ise bu anlaşmaların çerçevesinden çıkardığını kaydeden Putin, "Yani yine hepimiz için çıkmaza girdik." ifadesini kullandı.

BRENT PETROL YÜKSELİŞE GEÇTİ

Putin'in açıklamalarının akabinden brent petrolün varili yeniden 100 doların üzerine çıktı.  Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 104,87 dolardan işlem gördü. Fiyatlardaki yükselişte, Rusya'nın, Ukrayna ile müzakerelerde "çıkmaza girildiği" açıklamalarının ardından küresel piyasalarda artan arz endişeleri etkili oldu.

 

TÜRKİYE'DE AKARYAKITA BÜYÜK ZAM YOLDA

Brent petrolün 100 doların altına düşmesiyle motorine 1 lira 4 kuruş indirim gelmişti. Brent petrol Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri harekatın devam edeceğine ilişkin sözlerinin ardından yeniden yükselişe geçti. Bu yükselişin Türkiye'de de benzin ve motorinin peş peşe zamlanacağı anlamına geldiği belirtildi. Türkiye'de şu anda benzin ve motorin fiyatları 20 lira seviyesinde.

12 Nisan 2022'de verilerine göre benzin fiyat listesi:

İstanbul: 19.00 Türk Lirası
Ankara: 19,11 TL
İzmir: 19,12 TL

MOTORİN

İstanbul: 20,18 Türk Lirası
Ankara: 20,29 Türk Lirası
İzmir: 20,28 Türk Lirası

LPG

İstanbul: 11.86 TL
Ankara: 11.88 TL
İzmir: 11.66 TL