02 / 05 / 2024

Ramazan ayının başlamasıyla zincir marketlerde et fiyatları yüzde 14 zamlandı!

Ramazan ayının başlamasıyla zincir marketlerde et fiyatları yüzde 14 zamlandı!

Et ve Süt Kurumu’nun sabit fiyat kampanyasına İstanbul Perakendeciler Derneği ‘evet’ demesine rağmen üyelerinin çok az bir kısmı katıldı. Zincir marketlerde ise Ramazan ayının başlamasıyla birlikte fiyatlara başlamasıyla yüzde 14 zam geldi.



İstanbul’un bazı ilçelerinde marketlerde gerçekleştirilen küçük bir piyasa araştırması sabit fiyatlı ete ulaşmanın ne kadar zor olduğunu gösterdi. Üsküdar, Küçükyalı ve Mecidiyeköy ilçelerinde Tarım Kredi de dahil 10 marketten sadece 2’sinde kampanya doğrultusunda fiyatı sabitlenmiş etler görüldü.

Ramazan ayının başlamasıyla zincir marketlerde et fiyatları yüzde 14 zamlandı!

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’

İndirim çağrısını yapan İstanbul PERDER Başkanı Faruk Güzeldere ise ellerinden geleni yaptıklarının altını çizerek şunları söyledi:

“Bütün üyelerimiz bütün şubeleri ile birlikte katılamadı. Fakat elinden geleni yapmaya çalıştı herkes. Gönül isterdi ki tüm marketlerde satılsın ucuz et ama zaten etin bu kadar zamlanması da spekülatif. Sene başından bugüne kadar 90 lira zam geldi. Bu maliyetlerle vs. açıklanamayacak bir zam. Biz eğer İstanbul’da ucuz et satışı yaparsak, Anadolu’da da fiyatlar biraz düşer diye düşündük ve düşüş olmasa bile durulmaya başlandı. Eğer et fiyatlarındaki ateş sönmezse sabit fiyat uygulaması devam edebilir. Ama tabii ESK’nin arzı çoğalabilirse.” 

Hükümetin kampanyalarla durdurmaya çalıştığı et fiyatları ise piyasada yükselmeyi sürdürüyor. Ulusal zincir marketlerden Migros’ta Ramazan ayından önce 289 TL’ye satılan dana orta yağlı et yüzde 14 oranındaki zam ile birlikte 329 TL’ye yükseldi.”

Üreticiler tedirgin: “Süt tozu ithalatı hayvancılığa darbe vuracak!”

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı rekor sayıda personel alacak! Son gün 1 Nisan! Acil bakın!

Migros’ta indirim günleri devam ediyor! Patlıcan 19,90 TL, tereyağı 105 TL, siyah zeytin 15 TL...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön