02 / 05 / 2024

Ramazan erzak kolisi zamlardan etkilendi! İşte tam yüzde 131 zamla rekora giden ramazan erzak kolisi fiyatları!

Ramazan erzak kolisi zamlardan etkilendi! İşte tam yüzde 131 zamla rekora giden ramazan erzak kolisi fiyatları!

Ramazan ayının yaklaşması ile beraber gözler her yıl hazırlanan ramazan erzak kolilerine çevrildi. Geçtiğimiz ramazan ayına göre, ramazan erzak kolilerinde fiyat artışı görüldü.



Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte zincir marketlerde market kolileri ve erzak paketleri raflardaki yerini aldı. Bu yıl gıda fiyatlarında yaşanan artış, ramazan paketlerinin fiyatlarına da yansıdı. İşte, detaylar...

Ramazan erzak kolisi zamlardan etkilendi! İşte tam yüzde 131 zamla rekora giden ramazan erzak kolisi fiyatları!

Ramazan erzak kolisi fiyatlarında artış yaşandı

Ramazan ayı yaklaşırken zincir marketlerde her yıl hazırlanan erzak kolileri, tüketicilerin ilgi odağı haline geldi. Bu yıl, geçtiğimiz ramazan ayına göre erzak paketi fiyatları yüzde 131 oranında arttı. En küçük kutu fiyatı da 99,90 liradan 229,90 liraya yükseldi. Ayrıca, "lüks" kutu fiyatı da yüzde 90 artışla 549,90 liraya yükseldi. Gıda fiyatlarındaki artış, ramazan ambalajlarını da etkiledi.

Ramazan ayı yaklaşırken zincir marketlerde geleneksel olarak hazırlanan erzak kolileri ve market paketleri raflardaki yerlerini aldı. Bu yıl gıda fiyatlarındaki artış, ramazan ambalajlarına da yansıdı. Yıllık bazda en düşük ramazan paketi fiyatı yüzde 131 artarak geçen yıla göre 99,90 liradan 229,90 liraya yükseldi. Geçtiğimiz seneki en büyük "lüks" ramazan paketi 289,90 Türk lirasıyken bu sene için yüzde 89,6 artış göstererek 549,90 Türk lirasına satışa sunulmaya başlandı.

2023 yılında bazı zincir marketlerin Ramazan paketlerini düzenlerken ürün sayılarını azalttığı görüldü. Geçen yıl bir pakette ortalama 33 ürün bulunurken, bu yıl ortalama 30 ürüne düştüğü belirtildi. Paket içindeki ürün sayısının azalması fiyata da yansıdı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön