02 / 05 / 2024

Ramazan öncesi et fiyatlarına çıldırtan zam! Son bir aydaki fiyatı dudak uçuklattı!

Ramazan öncesi et fiyatlarına çıldırtan zam! Son bir aydaki fiyatı dudak uçuklattı!

Deprem felaketinin vurduğu hayvancılık sektöründe Ramazan öncesi ‘maliyet artışı’ nedeniyle zamlar devreye girince et fiyatları son bir ayda yüzde 30 oranında arttı.



Kırmızı etin fiyatı bir ayda yüzde 30 oranında yükseldi. Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin verilerine göre dana karkas kesim fiyatı bazı bölgelerde 180 TL’yi görürken, ortalama 175 TL oldu. Kasaplarda kıymanın kilosu 300 TL’ye yaklaştı.

Ette yaşanan bu yükselişin sebebi bazı şehirlerde görülen şap hastalığına bağlı olarak hayvan pazarlarının kapatılmasına bağlanırken, hastalığın henüz fiyatlara yansıyacak boyutta bir problem yaratmadığı ifade edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın konuya ilişkin adım atarak fahiş fiyatlara karşı et ithal edileceği, Avrupa ve Güney Amerika’dan kasaplık hayvan, Avrupa’dan ise karkas et ithal edileceği belirtildi.

Ramazan öncesi et fiyatlarına çıldırtan zam! Son bir aydaki fiyatı dudak uçuklattı!

BAŞLAYAN ŞAP SALGINI FİYATLARI DAHA DA ARTIRIR

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Vet. Dr. Ahmet Yücesan, ülke genelini kapsayan bir karantina olması halinde fiyatların daha da artacağını söyledi. Fakat şimdilik böyle bir durum olmadığını kaydeden Yücesan, bölgesel olarak önlemlerin alındığını bildirdi.

Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada etteki fiyat artışının bazı illerde görülen şap hastalığından değil Ramazan ayının yaklaşmasından kaynaklandığını vurguladı. “Şap hastalığı normalde de var olan ve önlemi alınabilen bir hastalık. Bize de evraklar ulaştı. Şehirler ve ilçeler hepsi seferber. Her noktada bulunmazken, sadece belli noktalarda var.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön