17 / 07 / 2024

Ramazan pidesi fiyatları açıklandı! 2023 Ramazan pidesi kaç lira? 

Ramazan pidesi fiyatları açıklandı! 2023 Ramazan pidesi kaç lira? 

İftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Ramazan pidesi fiyatları merak ediliyordu. Ramazan pidesi fiyatları açıklandı! 2023 Ramazan pidesi kaç lira? 


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


NTV'de yer alan habere göre; Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 2023 yılı Ramazan pidesi fiyatlarını resmen açıkladı. 

Buna göre; Halil İbrahim Balcı, 2023 yılında Türkiye genelinde 300 gramlık pidenin fiyatını 10 Türk Lirası olarak açıkladı. 

Ramazan pidesi fiyatları açıklandı! 2023 Ramazan pidesi kaç lira? 

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği açıklamasında, Ramazan pidesinin geçtiğimiz sene 6 liradan, ekmeğin ise 3 liradan satıldığını belirtti. 

"Bu sene ekmek 5 lira, pide 10 lira olma ihtimali yüksek. Maliyet hesabını yaparak ilgili kurumlara müracaat yapılacak. İllere göre gramlarda farklılık arz edebilir. Ekmekle pide arasında azami yüzde 30 fiyat farkı meydana gelmiş oluyor" diye konuşan Halil İbrahim Balcı, geçtiğimiz seneye göre fiyatlarda azami yüzde 55 fark olacağını aktarmıştı. 

Bunun yanı sıra dün de hurma fiyatları tek tek ortalama olarak açıklanmıştı. Hurma ticaretiyle uğraşan Ahmet Özkan, fiyatlarla ilgili konuştu ve "Hurma fiyatları da geçen seneye oranla yüzde 20-25 civarında yükseldi" ifadelerine yer verdi. 

Yalnızca Medine'den 20'ye yakın hurma cinsinin ithal edildiğini dile getiren Ahmet Özkan, bunların kabuklu kabuksuz, büyük küçük, yumuşak sert gibi özelliklerine göre çeşitleri olduğuna, kilogramının 145 TL ile 290 TL arasında değişen fiyatlarla satıldığına dikkat çekti. 

Ahmet Özkan, Mebrum hurmasının fiyatları 165 lira ile 265 lira arasında, Irak'tan gelen hurmanın fiyatlarının da 45 lira civarında olduğunu belirtti. 

Ramazan paketi yardımı nasıl alınır? Ramazan kolisi yardımı için nereye başvurulur? Ramazan kolisi kimlere verilir?

Ramazan kolisi fiyatlarına bir yılda yüzde 130 zam geldi! Migros, CarrefourSA, ŞOK 19 Mart 2023 fiyat listesi...

Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgahlarda! Hurma çeşitleri A101, Migros, CarrefourSA 19 Mart 2023 fiyat listesi

 


Geri Dön