27 / 04 / 2024

Ramazan'da Eyüp Sultan kapalı, Fatih Camii kısmen açık!

Ramazan'da Eyüp Sultan kapalı, Fatih Camii kısmen açık!

Eyüp İlçe Müftüsü İsa Gürler, restorasyon çalışması olduğunu için Eyüp Sultan Türbesinin ramazan ayında açılamayacağını belirterek, "Ancak ziyarete gelen halkımız hacet penceresinden türbeyi ziyaret edebileceklerdir" dedi



Gürler, Eyüp Sultan Camisi ve türbesinin İstanbulun en çok ziyaret edilen mekanlarından biri olduğunu belirterek, "Restorasyon çalışması olduğu için Eyüp Sultan Hazretlerinin türbesi Ramazanda ayında maalesef açılamayacak ancak ziyarete gelen halkımız hacet penceresinden türbeyi ziyaret edebileceklerdir" dedi. Gürler, dışarıda Kuran-ı Kerim okunabileceğini ancak içeriye girebilmenin söz konusu olamayacağını belirtti.

FATİH CAMİSİ RAMAZANDA KISMEN AÇILACAK

Fatih Camisi imam hatibi Esat Şahin, "Ramazan-ı Şerifte caminin bir bölümünü ibadete açacağız. İmkanlar ölçüsünde avlumuzda da hasır üzerinde namaz kılacağız" dedi. Şahin, caminin inşasına Fatih Sultan Mehmetin emri ile başlandığını ve yapımının 7 yıl sürdüğünü söyledi.

Şahin, "Küçük Kıyamet" olarak adlandırılan 1766 yılındaki İstanbul depreminde caminin büyük bir bölümünün yıkıldığını ve caminin, dönemin padişahı 3. Mustafa tarafından tekrar yaptırıldığını kaydetti. Fatih Camisinin 1999 yılındaki Marmara Depreminde de büyük hasar gördüğünü anlatan Şahin, şu an restorasyonda olan camideki çalışmaların bir kaç aya kadar tamamlanacağını ifade etti.

Ramazan ayında böyle büyük bir caminin restorasyon sebebi ile kapalı kalmasını hoş bulmadığını vurgulayan Şahin, Ramazan-ı Şerifte caminin bir bölümünü ibadete açacağız. İmkanlar ölçüsünde avlumuzda da hasır üzerinde namaz kılacağız" diye konuştu.

AA


Geri Dön