28 / 07 / 2024

Rapor yayınlandı ve gerçek ortaya çıktı! 299 trilyon dolara düştü

Rapor yayınlandı ve gerçek ortaya çıktı! 299 trilyon dolara düştü

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), “Küresel Borç Monitörü” raporuna göre: Küresel borçlar geçen sene, 2015'ten bu yana ilk kez senelik bazda azalarak 299 trilyon dolara düştü.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


En ney düşüşler Norveç ve İngiltere’nin başını çektiği Avrupa ülkelerinde olurken, gelişmekte olan birçok piyasada geçen ene borç oranlarında hafif düşüşler görüldü.

Gelişmekte olan piyasaların toplam borç oranı geçen ene 2 puan yükselişle yüzde 250’ye ulaşırken, yükselişte büyük ölçüde Singapur ve Çin’in etkisi oldu. Gelişmiş ekonomilerin borç oranı ise 20 puanın üzerinde azalarak yüzde 390’a geriledi.

Rapor yayınlandı ve gerçek ortaya çıktı! 299 trilyon dolara düştü

Küresel borcun ülkelerin GSYH’sine oranı 2020’de yüzde 360’ın üstünde çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüş, 2021’de ise yüzde 351’e düşmüştü.

Türkiye’de ise borçların GSYH’ye oranları dikkate alındığında, geçen senenin son çeyreğinde bir evvelki senenin aynı çeyreğine kıyasla hanehalkına ait borçlar yüzde 15,2’den yüzde 11,9’a, finansal olmayan şirketlere ait borçlar yüzde 74,3’ten yüzde 58,1’e, kamuya ait borçlar yüzde 43’ten yüzde 35,5’e, banka gibi finansal şirketlere ait borçlar da yüzde 30,9’dan yüzde 20’ye indi

En çok ihtiyaç duyulduğu anda mağduriyet yaşandı! Elektrik şirketleri sınıfta kaldı

Afet bölgesinde yeni uygulama! Mücbir sebep devreye girdi!

İBB kaç personel alacak? KPSS şartı var mı? Başvuru şartları nedir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön