28 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan: Yollardaki silüet doğru, düzgün değil!

Recep Tayyip Erdoğan: Yollardaki silüet doğru, düzgün değil!

ÇEVRE ve Şehircilik Baka­nı Erdoğan Bayraktar, dün Afganistan’ın 94. Bağımsızlık günü resepsiyonunda bir grup gazetecinin sorularım yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın kendisine, “Yollardaki silüet doğru, düzgün değil. Çok yüksek binalar yapılı­yor...




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Erdoğan’ın Rize’de kendi­sini fırçaladığı yönündeki haberleri yalanladı. Bayraktar, “Nereden neyi fırçalamış. Uyarıda bulundu. Uyaran benim amirim. Devlet terbiyesi içinde dinledim” dedi.


ÇEVRE ve Şehircilik Baka­nı Erdoğan Bayraktar, dün Afganistan’ın 94. Bağımsızlık günü resepsiyonunda bir grup gazetecinin sorularım yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın kendisine, “Yollardaki silüet doğru, düzgün değil. Çok yüksek binalar yapılı­yor. Yolların kenarında bu bize yakışmıyor” uyarısında bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:


DİŞ FIRÇASI MI


“Arkadaşlar bakın devlet terbiyesi diye birşey vardır. Başbakan çağınyor. Adam oturuyor ya eğileceğim ya çömeleceğim. Bana orada uyarıda bulunuyor. Herkes herkesi uyarabilir. Uyarana teşekkür etmek gerekir. Soma tekrar yamna gittim bir sürü konuştum onunla. Ya bu adam bizim liderimiz başbakandan öte. Kesinlikle öyle bir şey yok. Nereden nereyi fırçalamış. Diş fırçası mı atmış, ayakkabı fırçası mı atmış? Bir başbakan bir bakana bir şey söylediği zaman devlet terbiyesi içinde dinlemesi lazım, bakanın devlet terbiyesini göstermesi lazım. Bizim aldığımız terbiye onu gerektirir. Benim yaptığım odur. 



DEVLET TERBİYESİ GÖSTERDİM


Başbakanımız sıradan bir başbakan değil. Bana uyarıda bulundu. Uyarıda bulunana teşekkür edilir. Yaptığı uyarı, ‘Yollardaki silüet doğru, düzgün değü. Bu süüeti düzeltelim. Bu yollara dikkat edelim. Çok yüksek binalar yapılıyor. Yolların kenarında bu bize yakışmıyor. En azından bundan sonra düzeltelim’ dedi. Beni uyardı. Oradaki uyaran benim amirim. Benimbaşbakanım. Ben onun kabinesinin üyesiyim. Bizim yaptığımız işler demokratik ülkelerdeki devletlerde, bakanlar, başbakan adına iş yapar. Recep Tayyip Er­doğan kabinesi, Recep Tayyip Erdoğan hükümeti. Ne yapacaktım yani? Adam oturuyor. Ya oturacak yer bulmam lazım ya eğilmem lazım. Nasıl yapacaktım. Çok gürültü var, tören var. Eğilmem lazım ki dediğini duyayım. Devlet terbiyesi önemli. Hiyerarşi önemli. Hiyerarşinin olmadığı yerde anarşi olur.”


Hürriyet Gazetesi


Geri Dön