29 / 04 / 2024

Recep Uzelli kimdir?

Recep Uzelli kimdir?

Recep Uzelli kimdir? Uzelli Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli kimdir?




Recep Uzelli, 8 Kasım 1965 yılında Kırıkkale'de dünyaya geldi. Memur bir ailenin çocuğu olan Uzelli, yaşamının ilk yıllarını Kırıkkale'de geçirdi.İlkokul üçüncü sınıfta ailesiyle beraber Ankara'ya taşındı. Kısa bir süre sonra 1978 yılında babasını kaybetti. Böylece Uzelli'nin annesiyle beraber yaşayacağı zorlu hayat mücadelesi başlamış oldu.

1987 yılında Ankara'da,Kızılay'da küçük bir handa telefon santralleri satışı ve kurulumu  yapan küçük bir dükkan açtı.Teknolojiyle tanışması bu dönem oldu.Recep Uzelli 20 yıl önce Ankara'da küçük bir dükkanda başlayan hayalini ,Türkiye'nin en prestijli ve güvenilir teknoloji markasına Teleses'e hayat vererek gerçekleştirdi. Bugün cep telefonu deyince Ankara'da ilk akla gelen isimlerden biri olan Teleses;1994 yılında Turkcell tarafından stratejik ortak seçilerek,GSM sektörünün Anadolu'da en güvenilen ismi oldu.Teleses, uluslararası ticaret ilişkilerini kurmaya 1998 yılında başladı.

2000 yılında,5 büyük lider cep telefonu toptan satış firması,satın alma güçlerini birleştirerek ,İstanbul'da NETCELL adında bir firma kurdu.Netcell, 2005 yılında Türkiye'nin "En İyi 500 IT Şirketi"içerisinde  6.oldu.Teleses,1998 yılında başlayan ululararası ilişkiyleriyle ,2003 Mart ayında Laxon markasını yarattı ve marka piyasalardaki güvenilir yerini aldı.Ekonomik ve kullanımı kolay tüketici elektroniği konseptiyle müşterisine ulaşan Laxon , kuruluşundan sadece 16 ay sonra, DECT telefon satışlarında %25 lik Pazar payına ulaştı.Uzelli,2003 yılında ,araç takip sistemleri ve gsm kontrol alarm sistemleri üzerine çalışan Mobiarts firmasını İstanbul'da kurdu.Kuruluşunun 20.yılında Teleses ,teknoloji hipermarketi "Teknorama"yı Ankara'da açtı.İnşaat sektöründe de yer alan Uzelli ,başarılı projelerine imza attı.


Geri Dön