30 / 06 / 2024

Reel Kesim Güven Endeksi 0,1 puan azalarak 108,2'ye geriledi!

Reel Kesim Güven Endeksi 0,1 puan azalarak 108,2'ye geriledi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Haziran ayında bir önceki aya göre 0,1 puan düşerek 108,2'ye indi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından bu yılın haziran ayına ilişkin İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi resmen açıklandı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İktisadi Yönelim Anketi sonuçları, imalat sanayinde faaliyet gösteren 1.759 iş yerinin yanıtlarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılmasıyla elde edild ve değerlendirildi.

Reel Kesim Güven Endeksi 0,1 puan azalarak 108,2 ye geriledi!

Açıklanan rakamlara göre, RKGE, Haziran ayında bir önceki aya kıyasla 0,1 puan azaldı 108,2 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemlerde mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi (RKGE-MA) bir önceki aya göre 0,6 arttı ve 105,7 seviyelerinde gerçekleşti.

Verilen detaylara göre, endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri masaya yatırıldığında son üç aydaki toplam sipariş miktarı, genel gidişat, gelecek olan üç aydaki toplam istihdam ve gelecek üç aydaki üretim hacmine ilişkin değerlendirmeler endeksi artış yönünde, mevcut mamul mal stoku, gelecek olan üç aydaki ihracat sipariş miktarı, mevcut toplam sipariş miktarı ve sabit sermaye yatırım harcamasına ilişkin değerlendirmeler söz konusu endeksi azalış yönünde etkiledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön