03 / 05 / 2024

Referans Holding ve HBK Holding'ten Katar için işbirliği!

Referans Holding ve HBK Holding'ten Katar için işbirliği!

50 yıllık geçmişe sahip Referans Holding ile 1970'ten beri faaliyet gösteren HBK Holding arasındaki anlaşmaya göre, yapılacak ticarette birinci öncelik iskele ihracatı olacak...



İNŞAAT, gayrimenkul, akaryakıt, havacılık ve altyapı sektöründe çeşitli şirketleri bulunan ve 50 yıllık geçmişe sahip Referans Holding ile 1970'ten beri faaliyet gösteren HBK Holding arasındaki anlaşma geçen hafta duyuruldu.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre, Referans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Servet Uçar, "Yapılacak ticarette birinci öncelik iskele ihracatı olacak." dedi. Ortak açıklamada "Geçen yıl Katar'a iskele ve kalıp olarak dünyadan 580 milyon dolar ihracat oldu. Önümüzdeki süreçte 2022 Dünya Kupası için yapılacak olan otellerin, spor tesislerinin, stadyumların ve rezidansların tamamında iskele ve kalıp kullanılacak. HBK Holding yapılacak altı mega stadyumun iki tanesinin ihalesini aldı. Yapılacak inşaatlardaki iskele ve kalıp sistemlerinde yeni kurduğumuz Referans QatarTrading üstlenecek. Devam eden projelerimizin toplamı 6.2 milyar dolar civarında. Yeni kurulacak şehir Lusail City 2030'da tamamlanacak. Şehrin inşaat maliyeti 350 milyar dolar olacak. Hedefimiz bu devasa projede yerimizi almak ve 2030 yılına kadar 700 milyon dolarlık ciro gerçekleştirmek" dedi.

 


Geri Dön