28 / 04 / 2024

Refet Üstün: Tarabya'da artık boş arazi kalmadı!

Refet Üstün: Tarabya'da artık boş arazi kalmadı!

83 yaşındaki Tarabya Muhtarı Refet Üstün 52 yıldır Tarabya'da muhtarlık yapıyor.Şimdi Tarabya'nın eski cazibesi kalmadı, her yer inşaatla doldu. Artık boş arazi kalmadı." şeklinde konuşuyor...



Refet Üstün, 52 yıldır Tarabya'da muhtarlık yapıyor. Önümüzdeki mahalli seçimlerde de aday olacağını açıklayan Üstün, "Ben vatandaşıma hizmet etmek istiyorum. Bize rakip çıkar; ama oy almadan dağılır." diyor. 83 yaşındaki Tarabya Muhtarı Refet Üstün "Mahallemizde insanlar birbirine çok saygılı. Bir çeşitlilik topluluğuyuz. Ermeni'sinden Rum'una kadar mahallemizde çeşitli etnik kimlik ve dinlerden insanlar senelerdir birlikte huzur içinde yaşıyor. Her şeyin başı saygı ve sevgi, insanlar birbirlerini sevmeli." ifadelerini kullanıyor.


Muhtarların artık eski yetkilerinin kalmadığını söyleyen Üstün, "1 Ocak 2014'ten itibaren evrak verme işlemlerinin hepsini nüfus müdürlüklerine devrediyoruz. Artık bir yetkimiz yok. Belge bile düzenlemiyoruz. Farklı yenilikler getirmek gerek." tespitinde bulunuyor. Üstün, Tarabya'nın kendine yakışır bir parkının olmadığını, vatandaşların deniz kıyısında oturabileceği bir yerin olmadığını dile getiriyor. 


Tarabya Parkı ve Tarabya Meydanı'nın yeniden düzenlenmesini de isteyen Üstün, "Parkın tıpkı Bebek Parkı gibi olmasını arzu ediyorum." diyor. Tarabya sahiline inşa edilen marinadan sonra Tarabya'nın daha modern bir çehreye sahip olduğunu aktaran Üstün, "Bu yapılan hizmetler ile Tarabya hak ettiği değeri görüyor." diye konuşuyor. Tarabya adının terapi anlamındaki Therapia'dan geldiğini söyleyen Üstün, "Eskiden verem ve astım hastaları Tarabya'ya terapi olmaya gelirlerdi." diyor. Önceleri çoğu ünlü sanatçı ve siyasinin Tarabya'da evinin olduğunu söyleyen Üstün, "Şimdi Tarabya'nın eski cazibesi kalmadı, her yer inşaatla doldu. Artık boş arazi kalmadı." şeklinde konuşuyor. 


Tarabya Oteli'nde çalışırken sinema sanatçısı Cüneyt Arkın ile ilgili bir anısını paylaşan Üstün, "Cüneyt Arkın, meşhur olduğu ilk dönemlerde Tarabya Oteli'nde bir kavgaya karışmıştı. Polisler karakola götürünce, 'Ben size ifade vermem, Muhtar Refet'e veririm' demişti." diyerek ünlü oyuncunun kendisine olan güvenini dile getiriyor. 


Zaman Gazetesi 


Geri Dön