29 / 04 / 2024

Rekabete dayanamayan kasaplar da artık ithal et satabilecek!

Rekabete dayanamayan kasaplar da artık ithal et satabilecek!

İthal edilen ucuz etlerin zincir marketlerde satılması nedeniyle haksız rekabete uğrayan kasaplar da artık ithal et satabilecek. İlk etapta Et ve Süt Kurumu bulunan il ve ilçelerde satış yapılacak.



Et fiyatlarının fahiş şekilde yükselerek kasaplarda kıymanın kilosunun 380 liraya kadar çıkması üzerine bir süredir ithal edilen ucuz fiyatlı etler hem Et ve Süt Kurumu mağazalarında hem de zincir marketlerde satışa sunulmuştu. Ancak bu durum kasap esnafının tepkisine yol açıyordu.

Önceki gün yapılan anlaşmayla artık kasapların da ithal et satmasının önünde engel kalmadı. Yapılan anlaşma ile ilgili olarak Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı Dunya.com’dan Emel Yiğit’e konuştu. Yardımcı, ilk etapta Et ve Süt Kurumu’nun bulunduğu iller ile çevresindeki illerde satış yapılacağını ve isteklerinin tüm illerdeki kasapların ithal et satabilmesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

Rekabete dayanamayan kasaplar da artık ithal et satabilecek!

“İthal eti biz istemedik ama satmaya mecbur kaldık. Zincir marketlerde binlerce ürün var onlar et yüzünden zarar etmezler ama kasaplar sadece et satıyor ve bitme noktasına geldiler. İthal et satışının daha birkaç ay süreceğini sanıyorum. İthal edilen besi hayvanları da bir süre sonra kesilecek. Tüm üreticilerin altını çizdiği bir konu var; taşıma suyla değirmen dönmez. Köklü çözümler gerekli, üretici de kasaplar da ve tabii biz tüketiciler de taşın altına elimizi koymalıyız.”

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön