15 / 05 / 2024

Rekabete dayanamayan kasaplar da artık ithal et satabilecek!

Rekabete dayanamayan kasaplar da artık ithal et satabilecek!

İthal edilen ucuz etlerin zincir marketlerde satılması nedeniyle haksız rekabete uğrayan kasaplar da artık ithal et satabilecek. İlk etapta Et ve Süt Kurumu bulunan il ve ilçelerde satış yapılacak.



OCAK AYINDA 54 MİLYON DOLARLIK İTHALAT

Tarım ve Orman Bakanlığı 500 bin baş besilik erkek sığır ithalatı için daha önce duyuru yapmıştı. Buna göre Avrupa ülkeleri dışında kalan ithalat izni bulunan ülkelerden bu alımlar yapılacak. Bu arada TÜİK Dış ticaret verilerine yansıyan bilgilere göre et ithalat rakamları şöyle gerçekleşti: 2022 yılının ilk 11 ayında toplam 120 milyon 320 bin dolarlık canlı hayvan ithalatı yapılırken, yılın son ayında ise 60 milyon 585 bin dolarlık ithalat gerçekleşti. 2023 Ocak tarihinde yapılan canlı hayvan ithalatı 54 milyon 347 bin dolar oldu. Etler ve yenilen sakatat kaleminde ise 2022 yılında toplam 140 milyon 580 bin dolarlık ithalat gerçekleşti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön