02 / 05 / 2024

Regus, esnek ofis sistemini Türkiye'ye getiriyor!

Regus, esnek ofis sistemini Türkiye'ye getiriyor!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen yatırım alanlarından biri olan ofis, home ofis konseptine üçüncü çalışma alanları ekleniyor. Regus, Türkiye'de de esnek ofis sisteminin öncüsü olmaya hazırlanıyor.



Gayrimenkul sektörünün önde gelen yatırım alanlarından biri olan ofis, home ofis konseptine üçüncü çalışma alanları ekleniyor. Bu konsepti ilk olarak Londra'da Gatwick Havalimanı'nda başlatan ve Shell ile benzin istasyonlarına taşıyan Regus, Türkiye'de de bu yatırımların öncüsü olacak. 


Globalleşen dünyada sınırların kalkması ile birlikte iş yapış süreçleri ve çalışma şekilleri de değişiyor. Geçmişte bir ofise bağlı çalışan birçok kişi artık esnek ofis modelleri ile işlerini yürütür hale geldi. 26 yıl önce esnek ofis sistemine yönelik talebi görerek dünyanın gelişmiş ülkelerini hazır ofis sistemleri ile tanıştıran Regus, gelecek trendlere ilişkin öngörülerini paylaşan bir şirket. Dünya çapında 106 ülkede 2,1 milyon insana A'dan Z'ye ofis hizmeti veren şirket, üçüncü çalışma alanlarının da öncüsü, insanların yoğun iş tempoları içinde tren istasyonları, otoyol servis istasyonları, havaalanları ve alışveriş merkezlerinde çalışma isteklerini gören şirket, üçüncü çalışma alanları konseptini yarattı. Regus, bu konsepti ilk olarak Londra'da Gatwick Havalimanı'nda uyguladı. Shell ile benzin istasyonlarına taşıdı. Kütüphane, tren istasyonu ve alışveriş merkezlerine kurulan ofis alanları ile üçüncü çalışma alanlan konseptinin dünyadaki öncüsü oldu. 


Regus, önümüzdeki yılın ikinci yarısından başlayarak Türkiye'de de bu tür yatırımlara öncülük edecek. Ofis sektöründe yaşanan değişimi konuştuğumuz Regus Türkiye Ülke Müdürü Hakan Atalay sorularımıza şu yanıtları verdi: 


İş yaşamında, ofis tercihlerinde trendler ne yöne doğru kayıyor? 

Dünyada değişen koşullar insanların çalışma düzenlerine ve çalışma şekillerine yansıyor, insanlar esnek iş saatleri istiyor. Regus, 26 yıl önce esnek ofislere talebi okuyarak esnek işyerlerinin öncüsü oldu. Esnek ofis sistemini geliştirip yeni trendleri ortaya koyması Regus'un dünyada lider olmasını sağladı, işyeri konusunda son yıllarda tren istasyonlan, otoyol servis istasyonları, havaalanları ve AVM'ler de gün geçtikçe önem kazanıyor. Çünkü bir yerden bir yere giden insanlar bu gibi merkezlerde çalışma mekanları istiyorlar. Regus, bu alanda Londra Gatwick Havalimanı'nda başladığı çalışmaları Shell ortaklığı ile benzin istasyonlarında uyguluyor. 


Türkiye'de üçüncü çalışma alanları yatırımı yapılacak mı? 

Türkiye pazarında da 20l6'nın ikinci yarısından itibaren bu uygulama görülecek. İstanbul'dan başlayıp 2017 yılından itibaren Anadolu'nun gelişen kentlerinde olabilir. Büyük AVM'ler ve büyük havalimanlarına bakabiliriz. 


Regus dünyada ve Türkiye'de ne gibi hizmetler veriyor? 

1989 yılında Belçika'da kumlan Regus, hazır ofis sistemleri ile dünyanın en büyük global işyeri sağlayıcısı olarak işletmelerin esnek ve mobil bir biçimde çalışmalarına yardımcı oluyor. Kullanışlı, esnek, uygun maliyetli ve kolay erişimli çok çeşitli destekleyici hizmetlerle, saatlik,  günlük, aylık ya da yıllık özel işyerleri sağlıyor. Dünyanın 106 ülkesinde, 900 şehirde, 2 bin 500 merkezde, 2,1 milyondan fazla kişi Regus'taki ofisinde çalışıyor. Ofisler yüzde 80-90 doluluklarla hizmet veriyor. 


Dünya çapında bir ağ mı sunuyorsunuz? 

Sadece Türkiye'de değil, yurtdışına çıktığınızda da hazır bir ofisiniz olsun isterseniz Regus bu isteğinizi yerine getirecek çözümler sunuyor. Global iş ortaklarınıza karşı prestij sağlayan Regus, dünya çapındaki ofislerinde yer alan Business Loung'larını da üyelik sistemine dahil ediyor. Ofis ve sanal ofis müşterilerine belli bir ücret karşılığı verilen ve tüm ülkelerde de geçerli olabilen 'Regus Businessworld Card' uygulaması dünyanın 106 ülkesindeki ofislerden yararlanma şansı sunuyor. Tam donanımlı ofislerden web sitesi üzerinden yönetilebilen sanal ofislere kadar farklı ofis çeşitlerimiz mevcut.

 

Türkiye'de kaç şehirde varsınız? Hedefiniz nedir? 

16 yıldan bu yana faaliyet gösterdiğimiz Türkiye'de Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep ve Adana'nın da aralarında yer aldığı altı şehirde toplam 21 noktada 7/24 A'dan Z'ye hizmet veriyoruz. Türkiye'de İstanbul,  Ankara  gibi büyükşehirlerin yanı sıra gelişen kentlere de odaklandık, iki yeni ofis açtığımız 2015'i ofis sayımızı 23'e çıkararak kapatmayı hedefliyoruz. Hızla gelişen bölgeleri de mercek altına aldık ve gelecekte yeni bölgelerde ofisler açmayı planlıyoruz. 


Kullanıcı profiliniz nedir? 

işe yeni başlayan yeni bir girişimciden en büyüklerine kadar geniş bir yelpazede ofis kullanıcısına özel hizmetler veriyoruz.


Ekonomist 


Geri Dön