29 / 04 / 2024

Vestel, Michelangelo, Leonardo ve Raphael'i Türkiye'ye getiriyor!

 Vestel, Michelangelo, Leonardo ve Raphael'i Türkiye'ye getiriyor!

Rönesans’ın sırları İstanbul'da Vestel’le The Great Masters Sergisi’nde aydınlanıyor. Michelangelo, Leonardo ve Raphael, Vestel’le Türkiye’ye geliyor



Vestel’in ana sponsorluğunda 1 Haziran’da açılacak “The Great Masters” Sergisi 16. yüzyıl İtalya’sının en ünlü üç ustası Michelangelo, Leonardo ve Raphael’in bilim ve sanatta bıraktıkları izleri gözler önüne seriyor. Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde 31 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacak sergi, Türkiye’nin ilk gerçek interaktif sanat sergisi olma özelliğini taşıyor. 


Sanatla dost Vestel’in ana sponsorluğunda, ARTER Tasarım ve Mimar Sinan Üniversitesi tarafından düzenlenen “The Great Masters” Sergisi 1 Haziran’da kapılarını sanatseverlere açıyor. 


Ünlü İtalyan küratörler Alessandro Vezzosi ve Francesco Buranelli tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’de gerçekleşen ilk interaktif sergi olma özelliği taşıyan “The Great Masters” Avrupa’da ilk kez Türkiye’de sergileniyor. 


Vestel tarafından Türkiye’ye getirilen sergi, ziyaretçilere birbirinden farklı deneyimler yaşatacak. Ziyaretçiler Michelangelo’nun Sistin Şapeli’ndeki eserlerini, Davud heykelini, Leonardo’nun Son Yemek freskini, anatomi çalışmalarını, Vitrivius İnsanı’nı, Raphael’in yapmış olduğu birçok resmi ve Atina Okulu freskinin detaylı incelemesini modeller, dokunmatik ekranlar ve interaktif sistemler vasıtasıyla öğrenme ve deneyimleme fırsatı bulacaklar.


Sergi, 3 büyük usta üzerinden yola çıkarak 16. Yüzyıl İtalya’sını ve Rönesans’ı anlatıyor. Bu dönemin en önemli keşifleri olan perspektif, anatomi ve ayna sergi içinde farklı deneyimlerle ziyaretçi ile buluşuyor. Bilim ve sanatın iç içe geçtiği bu dönemde hem sanatçı, hem bilim insanı olarak insanlığa sayısız eser bırakan 3 büyük ustanın bu sıra dışı sergisi 1 Haziran – 31 Temmuz 2012 tarihleri arasında MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi, Beş Kubbe Salonu’nda gerçekleşecek. 


Sergi süresince Pace Çocuk Sanat Merkezi'nin 5-14 yaş grubu ve yetişkinlere yönelik hazırlamış olduğu birbirinden renkli ve yaratıcı atölye çalışmaları da sergi alanında yer alacak. Aynı şekilde her hafta Cumartesi günü saat 20:00'de National Geographic Channel'in katkılarıyla Tophane-i Amire açık hava sinema alanında dönemle ve 3 büyük ustayla ilgili ücretsiz belgesel gösterimleri gerçekleşecek. 



Geri Dön