29 / 04 / 2024

Rekabet Kurulu’ndan makarna devi için flaş karar! Nuh'un Ankara Makarnası ve İs-Ra Gıda'ya soruşturma

Rekabet Kurulu’ndan makarna devi için flaş karar! Nuh'un Ankara Makarnası ve İs-Ra Gıda'ya soruşturma

Rekabet Kurulu, Nuh'un Ankara Makarnası şirketi hakkında, rekabeti önleyen faaliyetlerde bulunduğu iddiası ile ilgili soruşturma başlattı. İşte detaylar...



YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, 4. Maddenin ihlal edildiği belirtilirken, “Nuh’un Ankara Makarnası Sanayi Ticaret A.Ş.’nin ve distribütörlerinin, alıcıların tekrardan satış fiyatını belirlemeye yönelik eylemleri ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri iddiası ile yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara varıldı” ifadeleri kullanıldı.  

Rekabet Kurumu aynı zamanda, ”Ön araştırmada elde edilen bilgiler, belge ve yapılan tespitleri 07.07.2022 tarihli toplantıda müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bulup; 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik şekilde; Nuh'un Ankara Makarnası Sanayi ve Ticaret A. Ş. ve İs-Ra Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. kapsamında soruşturma açılmasına 22-32/518-M sayı ile karar vermiştir” şeklinde ifadelere yer verdi.

Bahsi geçen ilgili kanun maddesi ise rekabeti engelleme, bozma veya kısıtlama amacını taşıyan ya da bu etkiyi doğuran eylemleri yasaklıyor oluyor. 

Rekabet Kurulu’ndan makarna devi için flaş karar! Nuh un Ankara Makarnası ve İs-Ra Gıda ya soruşturma

iPhone kullanıcılarına bekledikleri haber geldi! iPhone 14 ne zaman çıkacak? iPhone 14 modelleri ve iPhone 14 fiyatları

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a üzücü haber geldi! Herkesin emekli olması mümkün değil

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş kıyamet öncesi farklı bir yol izledi! Altın mı, dolar mı, euro mu, TL mi?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön