29 / 04 / 2024

İs-Ra Gıda

İs-Ra Gıda

Rekabet Kurulu, Nuh'un Ankara Makarnası şirketi hakkında, rekabeti önleyen faaliyetlerde bulunduğu iddiası ile ilgili soruşturma başlattı. İşte detaylar...

Kent planlamacısı Buğra Gökce, ev kiralarındaki artış beklentisini madde madde açıkladı!

Geçtiğimiz zamanlarda, İBB Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan kent planlamacısı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden konut satışları ve fiyatlarına yönelik bir paylaşımda bulundu. Buna göre, Gökce, “Konut fiyatları neden düşmüyor” sorusunu madde madde yanıtladı.

Buğra Gökce sordu: Kira fiyatlarından dolayı İstanbul'da ev bulamayan Gaye Erkan İzmir'de bulabilir miydi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın geçtiğimiz günlerde İstanbul'da kiralık ev bulamamasından dolayı annesinde yaşamaya başlaması üzerine Buğra Gökce "İzmir’e taşınsa uygun kiralık ev bulabilir miydi?" diye sordu. 

İzmir’de konut krizi nasıl çözülür? Buğra Gökce tek tek sıraladı: İşte 4 maddede çözüm!

Şehir Plancısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Dr. Buğra Gökce, İzmir'deki konut sorunu ve bu sorunun çözümüne ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Venüs Sarf Malzeme Gıda Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Venüs Sarf Malzeme Gıda Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatma Damkaç tarafından kuruldu.

Sağlık Bakanlığı'na gıda güvenliği için denetim çağrısı yapıldı!

Kısa süre önce Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'numune' kararı tartışmalara sebep olmuştu. Bu kararla birlikte gıda güvenliğinin risk olduğu konuşuldu ve Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol denetimlere önem verilmesine dikkat çekti. Doğruyol’a göre Tarım Bakanlığı denetimleri eksik…

Gıda fiyatlarındaki ani artışlar sıklaşacak! Aşırı hava olayları gıdada arz sorununu tetikler!

Dünyada sıklığı giderek artan hava olaylarının gıda fiyatlarının yüksek seyretmesine neden olabileceği beklenirken, ekonomistler meydana gelebilecek arz sorunlarıyla mücadele etmek için kısa ve uzun vadede politikalar geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Tahıl koridoru gıda fiyatlarını nasıl etkiledi? Buğday, arpa, mısır bugün kaç lira? 16 Mart 2023 fiyat listesi...

Son günlerde tahıl koridorunun uzatılması sık sık gündemde yer alıyor. Çiftçiler son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Tahıl koridoru gıda fiyatlarını nasıl etkiledi? Buğday, arpa, mısır bugün kaç lira? 16 Mart 2023 fiyat listesi... 

Sümer Yap İnşaat Elektrik Mekanik Turizm Gıda Limited Şirketi kuruldu!

Sümer Yap İnşaat Elektrik Mekanik Turizm Gıda Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Tükenmez, Fırat Mengüç ve Mehmet Mengütay ortaklığında kuruldu.

Euro 1 gün sonra böyle olacak! Yastık altında euro saklayanlar sıra size geldi! Bakmayan çok pişman olacak

Euro/TL kurunda yukarı yönlü hareket devam ediyor. Yatırımcılar ve euro almak isteyenler euronun yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. İşte Euro 1 gün sonra böyle olacak! Yastık altında euro saklayanlar sıra size geldi! Bakmayan çok pişman olacak!

Galatasaray'da şimdi sıra Aslantepe'de: Nef Stadı ile Vadi İstanbul arasındaki 65 dönüm araziye çok amaçlı salon geliyor

Galatasaray'da şimdi sıra Aslantepe'ye geldi. Nef Stadı ile Vadi İstanbul arasındaki 65 dönüm araziye çok amaçlı salon geliyor. İşte ayrıntılar...

EYT’de devrim niteliğinde kolaylık! EYT’liler derin bir oh çekti! Artık SGK’da saatlerce sıra beklemenize gerek kalmadı!

EYT’ye başvuru e-Devlet’ten de yapılabilecek. Artık SGK’da saatlerce sıra beklemenize gerek kalmadı! EYT’nin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından EYT başvuruları e-Devlet üzerinden erişime açılacak.

Zincir marketlerin Rekabet Kurumu'ndaki savunması başladı! Ceza gelecek mi?

Rekabet Kurumu tarafından marketler, tedarikçiler ve üreticiler hakkında yürütülen soruşturmada bugün sözlü savunma aşamasına gelindi. 5 zincir marketin yanı sıra gıda tedarikçi ve üreticileri de savunmasını yapmaya başladı.

Aynes Gıda'yı satın alan Tarım ve Kredi Kooperatifleri'nden ilk açıklama geldi! Türkiye'nin ünlü süt markasıydı

Türkiye'de ünlü markalar arasında yer alan Aynes Gıda, TMSF aracılığıyla Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne satıldı. Devralma işleminin ardından ilk açıklamayı yapan ürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, sektörde ciddi bir oyuncu olacaklarını söyledi.

İs-Ra Gıda Haberi

İs-Ra Gıda

Rekabet Kurulu, 7 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen toplantısında teşebbüsün ve distiribütörlerinin, alıcı kişilerin tekrardan satış fiyatını belirlemeye yönelik eylemleri ile tabi olduğu kanunu ihlal ettiği gerekçeli iddialarını gündeme aldı. Yapılan ön araştırmada elde edilen bilgilere göre; belge aynı zamanda yapılan ve ardından elde edilen tespitleri tartışma içerisine alan kurul, bulguları ciddi ve yeterli derecede önemli buldu. Rekabet Kurumu tüm bunların doğrultusunda Nuh'un Ankara Makarnası firması ve distiribütörleri hakkında, soruşturma açılmasına karar verdi. 

Bunların yanında Rekabet Kurulu, İs-Ra Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama hakkında soruşturma açılmasında karar kıldı.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yazılı bir şekilde yapılan açıklamaya göre, Nuh'un Ankara Makarnası Sanayi'nin ve distribütörlerinin, alıcıların tekrardan satış ücretini belirlemeye yönelik eylemleri ile Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili olan maddesini ihlal ettikleri gerekçesi...