03 / 05 / 2024

Rekor tekrardan Porsche Taycan’da!

Rekor tekrardan Porsche Taycan’da!

Porsche Taycan Turbo S, Tesla Model S Plaid'in Nürburgring rekorunu kırarak kaybettiği liderlik koltuğunu geri aldı. Taycan Turbo S, Nürburgring'i 7 dakika 33 saniyede tamamladı. Bu derece ile pisti bugüne kadar en hızlı şekilde geçen ilk seri üretim tamamen elektrikli otomobil oldu.



Porsche Taycan Turbo S modeli, Nürburgring’de yeni bir rekor kırdı. Tamamen elektrikli olan otomobil, pisti  7 dakika 33 saniyede tamamladı. Bu derece ile Porsche Taycan Turbo S, Nürburgring Nordschleife pistindeki seri üretim elektrikli otomobiller arasında en iyi tur zamanını yapmış oldu. 

Rekor kıran araç, güvenlik kafesi ve özel yarış koltukları haricinde tamamen standart üretime uygun ve seri üretim ile aynı ağırlığa sahipti. Ayrıca otomobilde yeni performans kiti ve Porsche Dinamik Şasi Kontrolü (PDCC) yer alıyordu. Ve araç üzerinde 21 inç Pirelli P Zero Corsa lastikler bulunuyordu.

Almanya'nın Eifel bölgesindeki 20,8 kilometrelik pistte yeni rekor tur zamanı, noter tarafından da onaylandı.  TÜV Rheinland yetkilisi de rekor kıran aracın standart üretim bir model olduğunu onayladı.

Taycan model serisinin başkan yardımcısı Kevin Giek, markanın EV rekorunun Porsche'nin ellerine geri dönmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Fakat  bunun uzun sürmeyeceğini belirten başkan, Porsche’nin bu rekoru da kırmak için elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirtti.


Geri Dön