05 / 07 / 2024

Rekor tekrardan Porsche Taycan’da!

Rekor tekrardan Porsche Taycan’da!

Porsche Taycan Turbo S, Tesla Model S Plaid'in Nürburgring rekorunu kırarak kaybettiği liderlik koltuğunu geri aldı. Taycan Turbo S, Nürburgring'i 7 dakika 33 saniyede tamamladı. Bu derece ile pisti bugüne kadar en hızlı şekilde geçen ilk seri üretim tamamen elektrikli otomobil oldu.



ÖNCEKİ REKOR TESLA MODEL S PLAİD'İNDİ!

Nürburgring pistinin 'en hızlı seri üretim elektrikli otomobili' unvanı 2019 yılında Porsche Taycan Turbo S'in olmuştu. Fakat Tesla'nın üretimi olan Model S Plaid 2021 yılında bu rekoru kırarak unvanın yeni sahibi olmuştu. Fakat bu yıl unvan yeniden el değiştirmiş oldu ve Porsche Taycan Turbo S yeniden 'en hızlı seri üretim elektrikli otomobili' oldu.

750 BEYGİR GÜCÜNDE!

Rekorun son sahibi olan Taycan Turbo S modeli, overboost etkinleştirildiğinde 750 beygir gücüne sahip oluyor.  Önceki rekoru kıran 650 beygirlik Taycan Turbo’yla karşılaştırıldığında ise oldukça gelişmiş bir performans sunuyor. Yeni rekoru kıran otomobil, aktif viraj denge çubuklarından oluşan Porsche'nin Dinamik Şasi Kontrol sistemi ile donatılmış. 2023 model Taycan Turbo S için Tequipment performans kiti şu anda yalnızca Almanya'da mevcut ve bu yılın sonlarına kadar da piyasada olmayacak.

2022'nin en güvenilir ve sağlam otomobil markası açıklandı!

Ferrari'de fren sorunu: Araçları geri çağırıyor!

Bu da oldu! Sosyal medyayı karıştıran görüntü!


Geri Dön