28 / 04 / 2024

Remax'ın hedefi 5 yılda 9 bin 999 danışmana ulaşmak!

Remax'ın hedefi 5 yılda 9 bin 999 danışmana ulaşmak!

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn RE/MAX'ın Türkiye'de 3 bin 350’nin üzerinde gayrimenkul danışmanı bulunduğunu açıkladı. Goldştayn hedeflerinin 5 yılda 9 bin 999 danışman olduğunu ifade etti. 



Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre Türkiye’de 3 bin 350’nin üzerinde gayrimenkul danışmanı bulunan RE/MAX, beş yıl içerisinde bu rakamı 9 bin 999’a çıkarmayı hedefliyor. Gayrimenkul danışmanlığı için her ay 750’den fazla başvuru olduğunu söyleyen RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, ''Markamız şemsiyesi altında faaliyet gösteren her birey bu olumlu koşullardan ve marka gücünden yararlanma fırsatı buluyor'' diyor.

Bu yıl Türkiye’deki 20’nci yılını kutlayan RE/MAX, önümüzdeki döneme yeni büyüme hedefleriyle giriyor. Bu yıl franchise sayısını 260’ın, gayrimenkul danışmanı sayısını da 3 bin 350’nin üzerine çıkaran şirket, 2018 yılında 30 yeni ofis daha açmayı ve 300 yeni gayrimenkul danışmanını bünyesine katmayı hedefliyor. RE/MAX Türkiye’nin globalde 105 ülke arasında ilk beş içinde bulunduğunu söyleyen RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn ile şirketin büyüme hedeflerini ve gayrimenkul sektörünü konuştuk.

 

2017 RE/MAX için nasıl bir yıl oldu?

RE/MAX Türkiye 1997 yılında faaliyete başladı. Dolayısıyla 2017 şirketimizin Türkiye’deki 20’nci yılı. Önceki yıllarda olduğu gibi, 2017’yi de son derece verimli geçirdiğimizi söyleyebilirim. Franchise sayımız 260’ın üzerine çıkarken, gayrimenkul danışmanlarımızın sayısı da 3 bin 350’yi aştı. Bunlar sektörümüz açısından çok ciddi rakamlar. Tabii yıl henüz sona ermedi ama bu yıl ciromuzda yüzde 20 oranında büyüme bekliyoruz. 2018 yılında 30 yeni ofis daha açmayı ve 300 yeni gayrimenkul
danışmanını takımımıza eklemeyi hedefliyoruz.


Türkiye’de kaç danıflmanla çalıflıyorsunuz? 2018 yılında bu rakamı kaça çıkarmayı planlıyorsunuz?

Şu an 3 bin 350’nin üzerinde gayrimenkul danışmanımız var. Beş yıl içerisinde 9 bin 999 gayrimenkul danışmanına ulaşmayı hedefliyoruz. Her ay 750’den fazla kişi gayrimenkul danışmanı olmak için bize başvuruda bulunuyor. Doğru aramalar ve yönlendirmelerden sonra doğru seçilmiş kişiyi ofislere yönlendiriyoruz.

 

Gayrimenkul danıflmanlarınıza ne gibi imkanlar sağlıyorsunuz?

RE/MAX, Türkiye'de emlak/gayrimenkul danışmanlığı alanında açık ara farkla en çok bilinen marka. Aynı zamanda en yüksek pazar payı- na ve en fazla sayıda gayrimenkul danışmanına sahip marka da yine RE/MAX. Markamız şemsiyesi altında faaliyet gösteren her birey, bu olumlu koşullardan ve marka gücünden yararlanma fırsatı buluyor. Danışmanlarımız, sektör lideri bir markanın sağladığı know how'dan ve eğitim olanaklarından direkt fayda elde ederek, gelirlerini olabilecek en yüksek düzeye çıkarabilirler.

 

2017 yılı gayrimenkul sektörü için nasıl bir yıl oldu?

2009 yılından bu yana Türkiye'de gayrimenkul işlem sayıları ve fiyatlar hep yukarı yönlü seyir izledi. Türkiye'de son bir yılda yaşanan güvenliğe yönelik olumsuzluklar ekonominin genelini etkilerken elbette gayrimenkul sektöründeki yoğun hareketliliği ve fiyatlardaki yükselişi de yavaşlattı. Sonbaharın gelişiyle birlikte tekrar piyasanın hareketli bir döneme girmekte olduğunu görmekteyiz. Çok iyi bir satın alma dönemindeyiz. Az risk isteyen yatırımcıların konuta yatırım yapabilecekleri ideal bir süreçten söz etmek mümkün.


2018 yılı için beklentileriniz nelerdir? Sektörde ne gibi trendler öne çıkacak?

Sektörümüzde gayrimenkul danışmanlarının ve broker’ların eğitimi gerçekten çok büyük bir öneme sahip. İhtiyaç ve beklentileri anlamak, portföyünüzü potansiyel müşterilerinize doğru şekilde aktarabilmek, ekibinize liderlik edebilmek gibi birçok başlıkta fark yaratabilmenin yolu eğitimden geçiyor. 2018 yılında eğitim içeriklerinin daha da çeşitlenmesini, büyümenin hızlanmasını ve teknoloji kullanımının artış kaydetmesini bekliyoruz.


Geri Dön