06 / 05 / 2024

Renault yılda 700 bin elektrikli otomobil için düğmeye bastı

Renault yılda 700 bin elektrikli otomobil için düğmeye bastı

Fransız otomotiv devi Renault elektrikli vasıta piyasasındaki hacmini artırmanın yollarını arıyor. Markanın Fransa’da üreteceği elektrikli araç sayısı için şimdiden yıllık 700 bin adet olarak netleştirildi.



YILDA 700 BİN ELEKTRİKLİ RENAULT GELİYOR

Renault’nun Fransa’da üreteceği elektrikli vasıta sayısı için şimdiden yıllık 700 bin tane olarak netleştirildi. Bu kararın arkasında yatan nedenlerden biri; Fransız hükümetinin covid-19 döneminde elektrikli vasıta üretimine yönelik milyarlarca avroluk teşvik kararları.

Açıklamadaki diğer ayrıntıları arasında:

Cleon’daki iktibas organları fabrikası, 2027 yılında 200 kilovatlık yeni nesil elektrik motorunun üretimine başlayacak. Renault ve yeni ortağı Valeo tarafınca geliştirilecek ve mevcut motorlarda olduğu şeklinde nadir toprak metalleri kullanmayacak. Fabrika, 2024 yılına kadar yılda 1 milyon motor üretmeyi planlıyor.

Yeni nesil elektrikli minibüsler, kompakt Kangoo E-Tech (üretim yeri Maubeuge tesisi), orta boyutlu Trafic (üretim yeri Batilly) ve büyük Master (üretim yeri Sandouville) olarak piyasaya çıkacaklar.

Renault, 2025 yılına kadar ReKnow programı aracılığıyla 15 bin çalışanını EV faaliyetleri için yeniden eğitmeyi planlıyor. Buna ayrıca, otomobil üreticisi, 2024 yılına kadar Fransa’da eklenecek 2.500 elektrifikasyonla alakalı pozisyonun bir parçası olarak bu yıl 1.000 ek istihdam yarattığını söyledi.  

Amazon elektrikli araçlara 1 milyar euro yatırım yapacak

 


Geri Dön