01 / 05 / 2024

Renovia İstanbul projesine Alman ortak!

Renovia İstanbul projesine Alman ortak!

Vartaş İnşaat Kadıköy'de Alman ortağı Stern Immobilien AG ile Renovia İstanbul projesini yapmaya hazırlanıyor. 700 milyon TL'lik projenin ilk etabı 300 milyon liraya mal olacak...



Vartaş İnşaat Kadıköy'de Alman ortağı Stern Immobilien AG ile Renovia İstanbul projesini yapmaya hazırlanıyor. 700 milyon TL'lik projenin ilk etabı 300 milyon liraya mal olacak.


Türkiye' deki kentsel dönüşüm yabancı firmaların da iştahını kabarttı. Almanya merkezli Stern Immobilien AG, Vartaş İnşaat'la ortaklık yaparak Kadıköy'de 29 bin 600 metrekarelik alanda Renovia İstanbul projesi yapacak. Etaplar halinde ilerleyecek toplam 700 milyonluk projenin ilk etabı 300 milyon liraya mal olacak. Bin 100 konut ve 4 bin 400 metrekarelik ticari alanın yer alacağı proje hakkında bilgi veren Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Alman Stern Immobilien şirketiyle yüzde 50-50 ortaklıkla 5 adada gerçekleştirilen projenin 3 etap halinde yapılacağını kaydederek, "Şu anda ruhsat çalışmaları son aşamaya geldi. 2-3 aydır hafriyatın sürdüğü projede 15 gün içerisinde ruhsatın çıkmasını bekliyoruz" dedi. Projeye çok sayıda ön talep aldıklarını aktaran Barata, ruhsatı aldıktan sonra da satışa geçeceklerini söyledi. Konut fiyatlarının Stern Immobilien AG 5 bin 500-8 bin TL aralığında olduğunu kaydeden Barata, "Projeyi Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Hollanda ve Suudi Arabistan'da satışa çıkaracağız. Yüzde 30'unu Almanlar'a olmak üzere yarısını yabancılara satmayı planlıyoruz" dedi. Barata, bu projenin dışında Elazığ'da 42 bin metrekare kiralanabilir alanı olan bir AVM'yi satın aldıklarını, ayrıca Yeni Sahra'da kentsel dönüşüm projesi yapacaklarını da açıkladı. 


BU PROJE DAHA BAŞLANGIÇ 

Türkiye'ye inandıklarını aktaran Stern Immobilien AG Yönetim Kurulu Başkanı Hans Kilger ise "Türkiye'de güzel bir potansiyel görüyoruz. Bu nedenle 5 yıl önce Türkiye'ye gelme kararı alarak araştırmaya başladık. 1.5 yıl önce de Vartaş'la anlaştık" dedi. Kentsel dönüşüm zor gibi görünse de zor projelerden korkmadıklarını dile getiren Kilger şunları söyledi: "Almanya'da da zor projeler yaptık. Türkiye'nin incisi Kadıköy'de bölgeye harika proje kazandıracağımızı düşünüyoruz. Bu nedenle proje Avrupa'da da ilgi görecektir" Vartaş'la yaptıkları bu projenin daha başlangıç olduğunu dile getiren Kilger, "Bu ortaklığımız başka projelerle sürdürmek istiyoruz" diye konuştu. 



Sabah Gazetesi 




Geri Dön