28 / 04 / 2024

Rensef Yenilenebilir Enerji Sistemleri Fuarı'nı düzenliyor!

Rensef Yenilenebilir Enerji Sistemleri Fuarı'nı düzenliyor!

Agoras Fuarcılık Rensef Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı 'nı düzenliyor. Agoras Fuarcılık genel müdürü Mehmet Dükkancı bir çok kesim tarafından heyecanla karşılanan fuar organizasyonu hakkında bilgi verdi...




AGORAS FUARCILIK RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı 'nı düzenliyor. Agoras Fuarcılık genel müdürü Mehmet Dükkancı bir çok kesim tarafından heyecanla karşılanan fuar organizasyonu hakkında bilgi verdi: "31 Ekim- 3 Kasım 2013 tarihleri arasında Antalya Cam Piramit'te RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarını organize ediyoruz. Hedefimiz Akdeniz'de turizm ve tarım yatırımcısına başta enerji verimliliği, güneş enerjisi, biyokütle enerjisini anlatmak isteyen firmalarla, yatırımcıları buluşturmak. Antalya; Turizm Bakanlığı teşvikli 850, toplamda 2000 otele sahip. Geçtiğimiz yıl 550.000 yatak kapasitesiyle, 11.000.000 civarında turisti ağırladı. Bu süreçte harcanan elektrik enerjisi, tüketilen yemeklerin, oluşan atığın ve sonrasında da atığın yönetimi bölgenin önemli altyapı konularından biridir. Turizm tesislerinde enerji maliyetleri yatırımcıları arayışa sürüklüyor. 


Güneş enerjisinde Antalya'nın Avrupa başkenti olma iddiası konuşuluyor. Enerji Bakanlığımızın Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Güneş Enerjisi Potansiyel Atlasına göre Antalya'dan Van'a uzanan hattın güneyi güneş enerjisini en fazla alan bölgelerdir. Dolayısıyla Güneş Enerjisi Santralleri için uygulama sahalarının da bu bölgede kurulması bekleniyor. Bu çerçevede Mimarlar Odası ve Elektrik Mühendisleri Odasının Antalya Şubeleri 2. Güneş Sempozyumunu Fuarın paralelinde düzenliyor. Seracılık sektörünün her yıl ürettiği milyonlarca ton düzeyindeki organik bitki atığı, turizm tesislerinin ürettiği yiyeceklerin oluşturduğu biyoatık, biyogaz enerjiye nasıl dönüşeceğinin arayışları sürüyor. Dünyanın en ucuz ve en temiz enerji kaynaklarından biri olarak bilinen rüzgâr, yatırımcıların merakını cezbetmektedir. Coğrafi olarak Antalya'ya çok yakın olan Afyon, enerji ihtiyaçları için Jeotermal Enerji ile çözüm olabilir. 


Yatırımların finanse edilmesi konusunda alternatifleri Rensef Fuarı'nda bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Bu çerçeveden bakınca, ülkemizde Turizmin ve Tarımın 'başkenti, hızla gelişen Antalya'da, Enerji sektörünün ulusal ve uluslararası oyuncularını verimli ve keyifli bir fuarda buluşmaya davet ediyoruz.


Posta Gazetesi



Geri Dön