02 / 05 / 2024

Resmi ilanlar gazetelerin sosyal medya hesaplarından da yayınlanacak

Resmi ilanlar gazetelerin sosyal medya hesaplarından da yayınlanacak

Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre resmi ilanların yayınlandığı mecralar arasına gazetelerin sosyal medya hesapları da eklendi. Sosyal medyadan resmi ilanların duyurusunu yapan gazetelere ek gösterge verilecek.



RESMİ İLANLARA ERİŞİM ARTACAK

Basın İlan Kurumu, Temmuz 2022'de yaptığı incelemede resmi ilan yayınlayan 961 gazeteden 557'sinin en az bir sosyal medya hesabının bulunduğunu, 508 gazetenin Facebook, 398 gazetenin Twitter, 142 gazetenin Instagram, 8 gazetenin Linkedin, 196 gazetenin ise YouTube hesabı olduğunu tespit etti.

Yaklaşık 70 milyon takipçisi bulunan gazetelere ait sosyal ağların, resmi ilanların görünürlüğünü artırmada ve şeffaflığı sağlamada rol oynayacağı değerlendirildi.

Buna göre "ilan.gov.tr"de yayınlanan resmi ilanları haberleştirerek internet haber sitelerinde ve sosyal ağ hesaplarında duyuran gazeteler, ek gösterge alarak daha fazla resmi ilan yayınlama hakkı kazanırken, resmi ilanların ulaştığı kişi sayısı artacak.

Öte yandan bu gazeteler, sosyal ağ hesaplarında "Basın Ahlak Esasları"na aykırı davranışlarda bulunmaları halinde ek gösterge uygulamasından en fazla iki ay yararlanamayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön