04 / 05 / 2024

Restore edilen Habib Baba Konağı kütüphane olarak hizmete açıldı!

Restore edilen Habib Baba Konağı kütüphane olarak hizmete açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültür varlıkları koruma kapsamında Yeğen Ağa Mahallesi` ndeki Habib Baba Konağı` nı da onardı ve semt kütüphanesi olarak hizmete açtı...




Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültür varlıkları koruma kapsamında Yeğen Ağa Mahallesi`ndeki Habib Baba Konağı`nı da onardı ve semt kütüphanesi olarak hizmete açtı.


Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından onarılan ve kütüphaneye dönüştürülen konak, şehrin kültür hayatına hizmet verecek. Edebiyat, kültür- sanat, siyaset, ekonomi, mimarlık, tarım vb. dallarda dört bin kitabı bünyesinde barındıran Habib Baba Kütüphanesi, öncelikle bölgedeki okullara ve vatandaşlara hizmet verecek.


Habip Baba Kütüphanesi'nde okuma odalarının yanı sıra daha küçük ölçekte çalışma ve tartışma gurupları için özel odalar da yer alıyor. Habib Baba Konağı ve Kütüphanesi açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, daire başkanları ve öğrenciler birlikte gerçekleştirdi. Küçükler, açılışta yaptığı konuşmada, tarihi özelliğe sahip Erzurum evlerinin korunması ve işlev kazanması için özel bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Küçükler, "Tarihi Müceldili Konağı`ndan sonra Habib Baba Konağı`nı da onararak sosyal ve kültürel bir mekan olarak vatandaşımızın hizmetine sunmuş olmaktan büyük bir huzur ve mutluluk duymaktayız. İnşallah, belediyemizin satın aldığı diğer tarihi konaklarımız da onarılarak hizmete açılır. Habib Baba Konağı`nın gün yüzüne çıkmasında emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.


Daha sonra protokol, vatandaşlar ve öğrenciler konağı ve kütüphaneyi gezdi. Açılışta çocuklara kitap hediye edildi, tarihi mekânda ayrıca konuklara izzet ve ikramda bulunuldu.



Erzurum Flaş



Geri Dön