30 / 04 / 2024

Rixos Hotels Dubai ve Mısır'da otel açacak!

Rixos Hotels Dubai ve Mısır'da otel açacak!

Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta ve Doğu Avrupa’da tesisleri bulunan ve bu pazarlarda hızlı büyüyen lüks otel zinciri olan Rixos Hotels, BAE ve Körfez’den sonra Küba, Meksika, ABD, Karayipler ve uzak doğuya açılıyor.



Lüks otel zinciri Rixos Hotels, Küba, Meksika ve ABD’ye açılıyor. Stratejik büyüme hedefleri çerçevesinde yeni pazarlara açılacak olan Rixos Hotels gelecek beklentilerini Rixos Premium Göcek’te gerçekleştirdiği basın toplantısında açıkladı. 2020 yılına kadar 20 destinasyonda otel sayısını 30’dan 60’a çıkararak yüzde 100 büyümeyi hedefleyen Rixos Hotels, 2014 yılında dünyanın birçok ülkesinden yaklaşık 1 milyon misafir ağırladı. Rixos Hotel Grubu beş yıllık planlaması kapsamında konaklayan misafir sayısını yıllık 2 milyona ulaştırmayı hedefliyor. Avrupa, Asya ve Afrika’da büyümesini sürdüren Rixos Hotels Grubu’nun CEO’su Buğra Berberoğlu “Uluslararası alanda tanınmış bir otel markası olma yolunda, pazarında lider olmak için tüm gücüyle çalışıyoruz” dedi.


Mısır’a 3. otel geliyor


“Hedefimiz 3 kıtanın dışına çıkmak” diyen Berberoğlu hedeflerini şöyle anlattı: “Stratejik büyüme hedefleri çerçevesinde yeni pazarlara açılacak olan Rixos Hotels, marka bilinirliğini içinde bulunduğu coğrafyaların ötesine taşıyacak. Bu çerçevede Kuzey Afrika, Güneydoğu Asya, Orta ve Doğu Avrupa, Karayipler büyümenin hedeflendiği bölgeler arasında. Ayrıca İran, Küba, Meksika, Amerika, Malpler, Dominik Cumhuriyeti, Malezya da ilgi alanımızda. Küba’da işletmeci olarak otel açağız. Pazarlık aşamasındayız. 2016’ya kadar kesinleşmiş olur. Malpler oteli hazırlanıyor. Denizi doldurarak otel inşa edeceğiz. İran ile görüşmeler sürüyor. Abu Dabi’de de 30-36 ay içinde Rixos bayrağını dalgalandırırız. Dubai’de marina bölgesinde yeni bir otel alacağız. Mısır’da 3. otelimizi bu yıl içinde açıyoruz.”


Yüz yüze otel tanıtımı


Türkiye’de turizmde yaşanan düşüşe de değinen Berberoğlu şöyle devam etti: “Türkiye’ye gelen Rus turist sayısındaki düşüş yüzde 9 civarında. Rixos’larda ise yüzde 5 seviyesinde. Diğer ülkelerdeki otellerimizde ise Rust turist sayısında azalma yok. Rusça konuşan ülkelerde pazarlama kampanyası başlattık. BAE, Kuveyt, İran gibi ülkelerde ise çalışanlarımız kapı kapı dolaşarak yüzyüze otel tanıtımlarımızı yapıyor” diye konuştu.


Star


Geri Dön