29 / 04 / 2024

Rönesans Grup'tan Kartal'da aileler için konut projesi!

Rönesans Grup'tan Kartal'da aileler için konut projesi!

Türkiye'de Optimum ve Kozzy gibi alışveriş merkezi yatırımlarına odaklanan Rönesans Grubu ilk konut projesini Kartal'da inşa edecek



Dünyada Enka ve Gama'dan sonra taahhütlük işi üstlenen en büyük 3 Türk müteahhitten biri olan; Türkiye'de de Optimum, Kozzy gibi alışveriş merkezi yatırımlarına odaklanan Rönesans Grubu, 35 milyon dolarlık bir yatırımla ilk kez İstanbul'da konut projesine başlıyor.
Kartal'da arkası Aydos Ormanı, önü Marmara Denizi manzaralı net 14 dönümlük bir arsayı 2007 yılında alan şirket, konut sektörünün canlanmaya başlamasıyla arsayı bu alanda değerlendirme kararı aldı. Bunda arsanın konumunun etkili olduğunu söyleyen Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özgümüş, "Arkası Aydos Ormanı, önü Marmara Denizi ve Adalar manzaralı arsayı kaçırmak istemedik ve stoğumuza koyduk. Konut sektörünün canlanmasından ve Kartal bölgesinin avantajlı konumundan hareketle arsayı konut projesiyle değerlendirme karan aldık, öte yandan Optimum ve Kozzy AVM yatırımlarını tamamlamamızın ardından yeni projelere başlamadan 8 ay boyunca şantiyemizin ve nitelikli işçilerimizin boş kalmasını istemedik" diye konuştu.

Aile komşuya önem veriyor
Bu yıl Ağustos sonunda temelleri atılacak 240 daireli projeyi Eylül 2011'de teslim etmeyi planladıklarını kaydeden Özgümüş, projenin en önemli özelliğinin alışılagelen 1+1 trendinin aksine 2+l ve 3+l'lerin ağırlığıyla 'ailelere' hitap etmesi olduğunu söyledi. Özgümüş şöyle devam etti:
"1+l'ler Türkiye'de çabuk satılıp kiraya verilebiliyor olması, priminin yüksek ve fiyatlarının ulaşılabilir olmasıyla projelerde çok yapılıyor. Hatta tamamı 1+1'den oluşan projeler var ancak durum öyle bir hale gelmeye başladı ki, artık aileler bu tür projelerden ev almaya çekiniyor. Çabuk sirkülasyonun olduğu 1+1'ler ailelere 'girenin çıkanın belli olmadığı' bir intiba yarattığı gibi, bu tip daireleri tercih eden bekar ve çalışan kesimle 'komşuluk' ilişkilerini yürütemiyor. Biz de Kartal'da aile yaşamına önem vererek bu alandaki açığı kapatmak istedik." Özgümüş, 40 bin metrekare inşaat alanı olan projede 2+1 ve 3+1 dairelerin ağırlığının yüzde 40, 1+1'lerinkinin ise yüzde 20 seviyesinde olacağını söyledi.
Ankara'da Neva Konakları adındaki projeleriyle 2006'da konut sektörüne girdiklerini söyleyen Özgümüş, 8 ay önce yaşamın başladığı bu proje ile son 12 dairenin satışını sürdürdüklerini de belirtti.

Dünya müteahhitlikte ilk 5'e girmeyi hedefliyor
Üst yapı müteahhitliğinde dünyada 18. sırada olduklarını hatırlatan Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Zafer Baysal, "Şu anda müteahhitlik ciromuz 1 milyar doların üzerinde. Amacımız altyapıda da gelişerek müteahhitlik ciromuzu 2-3 milyar dolarlık ciroya taşıyıp dünyada ilk 5'e girmek. Altyapıda gelişmek için Avusturya'nın 2. büyük altyapı şirketi PORR ile ortak şirket kurarak yeni projeler üzerinde çalışacağız" diye konuştu. 2011 'de Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. olarak olarak halka açılacaklarını belirten Baysal, "Türkiye ve Rusya'da toplam 2 milyar dolarlık proje büyüklüğümüzle bugün halka açılsak İMKB-30'a giren sayılı gayrimenkul şirketlerinden biri olurduk. Halka arzdan sağlayacağımız geliri ise yine yeni yatırımlarda kullanacağız" dedi.

Mecidiyeköy'de iş merkezi kuracak
Mecidiyeköy'de Çevre Hastanesi'nin karşısındaki arsanın sahibi olan Rönesans Gayrimenkul, burada daha önce otel yapma kararı almıştı ancak son bir kararla ofis kulesine çevirdi. Bölgedeki nitelikli A tipi ofis ihtiyacını karşılama karan aldıklarını ifade eden Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Zafer Baysal. "Burada kiralanabilir alanı 15 bin metrekare olan bir ofis projesi düşünüyoruz. Projeyi 2012 yılında tamamlayacağız. İnşaat ise bu yıl Ekim-Kasım gibi başlayacak. 25 milyon dolar yatırın yapacağız" diye konuştu. Baysal, Silivri, İzmit, Ankara, İzmir, Malatya gibi pek çok yerde proje geliştirilebilecek yaklaşık 15 adet arsaları bulunduğunu sözlerine ekledi.
Nihal Yuvacan/Vatan


Geri Dön