28 / 04 / 2024

Rönesans halka açılıyor, 571 milyon lira toplayacak!

Rönesans halka açılıyor, 571 milyon lira toplayacak!

Türkiye ve Rusya 'da gerçekleştirdiği alışveriş merkezi ve ofis projeleriyle bilinen Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.şž. (RGY) halka açılıyor. RGY, 12-13 Mayıs tarihlerinde talep toplayacak. RGY 'nin halka arz fiyat aralığı ise 5 ile 6.40 TL olacak



Türkiye ve Rusya 'da gerçekleştirdiği alışveriş merkezi ve ofis projeleriyle bilinen Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.şž. (RGY) halka açılıyor. RGY, 12-13 Mayıs tarihlerinde talep toplayacak. RGY 'nin halka arz fiyat aralığı ise 5 ile 6.40 TL olacak. şžu anda yapım aşamasında 10 projesi olan RGY, 3 yıl içinde 750 milyon Euro yatırım yapacak.RÖNESANS Holding bünyesinde 2006 yılında kurulan, Türkiye ve Rusya 'da gerçekleştirdiği alışveriş merkezi ve ofis projeleriyle bilinen gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.şž. (RGY) halka açılıyor. Hisselerinin yüzde 23.1 'ini sermaye artırımı, yüzde 2 'sini ortak satışıyla halka arz edecek olan RGY, 12-13 Mayıs tarihlerinde talep toplayacak. Portföyünde bugüne kadar Türkiye ve Rusya 'da gerçekleştirdiği AVM ve ofis odaklı 13 projeyle birlikte toplam 30 proje yeralan RGY 'nin halka arzda fiyat aralığı ise 5 ile 6.40 TL olarak belirlendi. 20 Mayıs 'ta İMKB 'de işlem görmesi planlanan RGY, ek satışlar da dahil edildiğinde halka arzdan 388.5 milyon lira ile 571.9 milyon lira gelir hedefliyor. Elde edilecek gelir ise, büyümenin finansmanında kullanılacak.

80 yatırımcıyla görüşüldü

Halka arzın global konsorsiyum eş liderlerinden Garanti Yatırım 'ın İcra Kurulu Başkanı ve CEO 'su Metin Ar, RGY 'nin 2011 yılında gerçekleşen en büyük halka arz olacağını belirterek, şu bilgileri verdi: “RGY, halka arz edilecek hisselerin yüzde 20 'sini yurt içi bireysel, yüzde 10 'unu yurt içi kurumsal, yüzde 70 'ini ise yurtdışı kurumsal yatırımcıya tahsis edecek. Bu kapsamda 9 iş gününde 80 tane kurumsal yatırımcı ile görüşüldü. Halka arz büyüklüğünün yüzde 15 'i oranında ek satış hakkı da bulunuyor. Fiyatlarda yüzde 17 ile 35 arasında iskonto uygulanacak. ”

Net aktif değeri 1 milyar 831 milyon TL olan RGY, son iki yılda aktiflerini yüzde 68.2 oranında büyüterek 2.6 milyar TL 'ye çıkardı. Özkaynaklarını ise yüzde 118.5 büyüterek 1.6 milyar TL 'ye ulaştırdı.

3 yılda 750 milyon Euro yatırım

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ise, önümüzdeki 3 yıl içinde 750 milyon Euro yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Üç yılda tamamlanmış proje sayısını 23 'e çıkaracaklarını belirten Ilıcak, halka arz sonrasında yer alacak projeler arasında, Rusya 'da Surgut Aura AVM, Tyumen Karma Projesi, Renaissance Forum, Renaissance Reschetnikova ve Renaissance Pravda, Türkiye 'de ise Optimum İzmir, Küçükyalı AVM ve Otel, Samsun AVM ve Otel, Küçükyalı Ofis ve Rönesans Tower 'ın yer aldığını kaydetti. Ilıcak, Rusya ve Türkiye 'deki yatırımlarını daha da büyüterek, bölgenin ticari gayrimenkul lideri olmayı hedeflediklerini, halk ve yabancı yatırımcıların da kendileriyle birlikte kazanmasını istediklerini anlattı.

Türkiye 'nin büyüme hikayesini satın almak istiyorlar

ERMAN Ilıcak, yabancı yatırımcılarla yaptıkları görüşmelerle ilgili izlenimlerini aktarırken, yatırımcıların Türkiye ile çok ilgili olduğunu ve buradaki tüm gelişmelerden haberdar olduğunu ifade etti. Ilıcak, şunları söyledi: “Avrupa 'nın büyüme hikayesi bitmiş durumda. Bu nedenle gelişecek ülkeleri araştırıyorlar ve Türkiye 'nin de büyüme hikayesinde yer almak istiyorlar. Bunların başında Polonya geliyor. Emeklilik sisteminden gelen birikimi fonlara aktarıyorlar ve bu fonlar yatırım yapıyor. Dubai, Ortadoğu 'daki olaylardan etkilenmeyen Türkiye 'yi yatırımda birinci önceliği haline getirmiş. Türkiye 'den çıkacak her projeye sıcak bakıyorlar. Hollanda ve Frankfurt 'un radarında Türkiye yoktu. Londra 'da ise inanılmaz büyük fonlar Türkiye ile ilgileniyor. çok zor bir şeyi başarmışız ve yabancı yatırımcının radarlarına girebilmişiz. ”

Kira getiren alan 840 bin metrekare

RÖNESANS Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Cenk Arson, halka arz ile elde edilecek gelirin, sermaye olarak şirket içine aktarılacağını vurgulayarak, bu gelirin gelecekteki yatırımlarda kullanılacağını söyledi. Arson, şöyle konuştu: “. şžu anda portföyümüzde 410 bin metrekarelik tamamlanmış kira geliri getiren alan bulunuyor. Projelerimiz tamamlandığında bu alan 840 bin metrekareyi aşacak.

AVM olmayan şehirlere gidecek

KAHRAMANMARAşž 'ta Samsun 'daki projelerini aldıkları gruptan bir arazi aldıklarını söyleyen Erman Ilıcak, “Buraya 2 ay içinde başlamayı planlıyoruz. Her gittiğimiz bölgeye 2 bin kişilik istihdam götürüyoruz. şžu anda şžanlıurfa ile de ilgileniyoruz. Alışveriş merkezi olmayan yerlere yatırım yapmak gerekiyor.  Ankara  'da 27 alışveriş merkezi var. 28 'nci alışveriş merkezini yapmanın anlamı yok. İstanbul 'da alışveriş merkezi sayısı 100 'e yaklaştı ” diye konuştu.
Hürriyet


Geri Dön