05 / 05 / 2024

Rotterdam'da plastik yollar yapılıyor!

Rotterdam'da plastik yollar yapılıyor!

Asfalt yollar gelecekte tarih olabilir. Hollandalı firma plastik yollar için çalışmalara başladı. Hollanda merkezli 'VolkerWessels' firmasının geliştirdiği yeni bir teknoloji sayesinde, plastikten üretilen otoyollar ilk kez Rotterdam kentinde kullanıma su



Asfalt yollar gelecekte tarih olabilir. Hollandalı firma plastik yollar için çalışmalara başladı.


Hollanda merkezli 'VolkerWessels' firmasının geliştirdiği yeni bir teknoloji sayesinde, plastikten üretilen otoyollar ilk kez Rotterdam kentinde kullanıma sunulmaya hazırlanıyor.


Tamamen geri dönüştürülmüş plastik şişeler kullanılarak üretilen yüzeyler, asfalt yollara karşı çok daha güvenli ve ucuz bir alternatif olarak öne sürüldü. Asfalttan çok daha dayanıklı olduğu belirtilen plastik yolun, eksi 40 ila 80 derecelik hava sıcaklıklarında dahi yapısı bozulmuyor.


Tamiri ve bakımı kolay


Kısa sürede inşa edilebilen plastik yollar aynı zamanda sera gazı salınımı konusunda da çevre dostu. Plastik yolların altyapı ve tamir işlemlerinin de oldukça kolay olduğu belirtiliyor.


Sürdürülebilir teknolojiler konusundaki ilgisiyle tanınan Rotterdam kent konseyi, plastik yolların döşenmesi konusunda ilk adımı atmak için görüşmelere başladı. Plastik yolların başarılı olması, araçlardan sonra 'yol teknolojilerini' de gündeme getirecek.


Milliyet


Geri Dön