Sektörel

Ruslar çanta dolusu parayla Türkiye'ye akın ediyor! Aynı günde en az 4 konut alıyorlar! 

Ruslar çanta dolusu paralarla Türkiye'ye akın ediyor. Türkiye'deki konut alımlarını da hızlandıran Rus vatandaşlar, aynı günde en az 4 konut alıyorlar...  Wall Street Journal, konuyla ilgili açıklamasında, Türkiye'nin süper yatlarını ülke kıyılarında bulunduran oligarklar, Moskova'dan nakit paralarla kaçan muhalifler ve üst düzey statülü çalışanlar için cennet durumuna geldiğini belirtti

ABD’nin köklü gazeteleri arasında yer alan Wall Street Journal, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın başlamasıyla, Batı tarafından uygulanan yaptırımlar sebebiyle zor duruma düşen Rus zenginlerin yönlerini Türkiye'ye çevirdiğine dikkat çekti. 

Wall Street Journal, konuyla ilgili açıklamasında, Türkiye'nin süper yatlarını ülke kıyılarında bulunduran oligarklar, Moskova'dan nakit paralarla kaçan muhalifler ve üst düzey statülü çalışanlar için cennet durumuna geldiğini belirtti.

Peki Wall Street Journal, konuyla ilgili açıklamasında nelere değindi? Rusların Türkiye'den gayrimenkul alımları arttı mı? İşte ayrıntılar...

 

Açıklamada, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın başladığı Şubat'tan bu güne binlerce Rus vatandaşının Türkiye'ye gittiğine vurgu yapılırken, Rusya'dan kaçan vatandaşların büyük kısmının İstanbul'u ya da Antalya'yı tercih ettiğinin altı çizildi. 

Wall Street Journal’a açıklamalarda bulunan Ruslar ve Türkler,  Rusya vatandaşlarının onları SWIFT ödeme sisteminden çıkaran Batı yaptırımalarını ve Rusya tarafından yapılan sermaye kontrol düzenlemelerini aşmak amacıyla Türkiye'de faaliyette bulunan Rus para trensfer firmalarına ve kriptolara yöneldiğine; bir kısmınınsa çantalarında binlerce dolarla Türkiye'ye giriş yaptığını belirtti. 

Batı’nın Rus oligarklara ilişkin yaptırımlarının Türkiye tarafından uygulanmadığına vurgu yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'nin de bu duruma tepki göstermediğine dikkat çekildi. 

10 KONUTTAN 7'SİNİ RUSLAR ALIYOR 

İstanbul merkezli emlak şirketi Golden Sign’ın CEO’su Gül Gül, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bazıları oligark olan Rus zenginlerin, Türkiye'de vatandaşlık alabilmek amacıyla aynı anda 4 konut satın aldığının altını çizdi. 

”Şu anda 10 daire satıyorsak, 6 veya 7 tanesini Ruslar alıyor” diye konuşan Gül, daha çok nakit ya da altınla ödeme yapıldığını vurguladı. 

Açıklanan resmi rakamlara göre, TCMB Mart ayının ortasında yalnızca 2 gün içinde, yurtiçindeki bankalarla olan swap işlemleri aracılığıyla 3 milyar dolar elde etti. Ekonomist Ömer Gencal, bu paraların Rus vatandaşlardan geldiğinin altını çizere, Rusların Türkiye'yi güvenli bir liman şeklinde gördüklerinin altını çizdi. 

Sözcü'de yer alan habere göre; pek çok ülke gibi Türkiye’de de "altın pasaport" veya "altın vize" şeklinde isimlendirilen vatandaşlık için yatırım programı bulunuyor. Bu program kapsamında, en düşük 250 bin dolarlık gayrimenkul satın alan ve en az 3 sene elinde tutan yabancı yatırımcılar vatandaşlık almaya hak kazanıyor. 

Ruslar İstanbul'a akın etti! Nakit, altın ve kripto ile gayrimenkul alıyorlar!

Motorine indirim kapıda! Akaryakıt fiyatları kaç TL oldu? İşte Petrol Ofisi, Opet, Total ve BP 9 Nisan fiyat listesi...

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?