06 / 05 / 2024

Rusların Türkiye’de konut talebi artıyor!

Rusların Türkiye’de konut talebi artıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Rusların Türkiye’deki konutlara ilgisini yazdı. İşte o yazı...



Uluslararası gayrimenkul yatırımlarında Rusların en yoğun ilgi gösterdikleri ülkeler arasında Türkiye’de yer alıyor. Özellikle Bulgaristan, İspanya, Karadağ ve İtalya'nın en fazla rağbet gören sahil bölgeleri ile birlikte ülkemizden Antalya, Mersin ve çevresi de Ruslar tarafından talep gören şehirler arasında yer alıyor.  Rusya haber kaynaklarına göre Türkiye’den satın alınan konutlar yurt dışındaki toplam gayrimenkul talebinin yüzde 24,9’unu oluşturduğu belirtiliyor. Diğer taraftan Rus alıcılar için kilit önceliğin ekonomik istikrar olması nedeniyle İngiltere’nin Almanya ve Fransa'nın yakından takip ettiği bir numaralı seçenek haline getirdiği görülüyor.

Rusların Türkiye’de konut talebi artıyor!

Yüksek kar ve statü arayan varlıklı Rusların, ortalama 3 ile 5 milyon dolar arası değişen bütçelerle Londra ve Paris'teki yerleşik olmayanların mülk satın alımları içerisinde %20'lik payı oluşturmakta. Avrupa’dan yatırım amacıyla konut arayışı içinde olan Rusların ülkemizi tercih nedenlerinin başında ise sıcak iklimi geliyor. Özellikle Türkiye’nin pek çok tatil yöresinde deniz mevsiminin mayıstan kasıma kadar sürmesi, Ruslara cazip geliyor. Diğer taraftan ülkemizde nitelikli konut fiyatlarının Avrupa’ya göre çok daha uygun olması tercih nedenleri arasında yer alıyor. Son yıllarda Türkiye’de özellikle sahil bölgelerinde geniş sosyal alanları olan sitelerde yazlık konutların Ruslar tarafından yoğun ilgi gördüğü bilinmektedir.  


Geri Dön