03 / 05 / 2024

Rusya Google'un 500 milyon rublelik gayrimenkülüne el koydu

Rusya Google'un 500 milyon rublelik gayrimenkülüne el koydu

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş dijital dünyada da devam ediyor. Google'un Rusya'nın stratejik cephaneliklerinin görüntülerini erişime açmasının ardından Rusya'dan flaş bir hamle geldi.



Rusya'nın Ukrayna'naya açtığı savaş sonrasında Google, küresel internet sitelerine bir uyarı göndererek, 'Rusya'nın Ukrayna savaşında olumlu haber ya da yorum yapan sitelere reklam ve ödeme cezası keseceğini' açıklamıştı. Google, aynı zamanda Youtube'da ülkenin en önemli enerji şirketi Gazprom'un yayınlarını durdurdu. Bu adımdan sonra Rusya'dan Google'a yönelik karşı hamle geldi.

GOOGLE'UN GAZPROM MEDYAYA YÖNELİK YAPTIRIM KARARINDAN OLUMSUZ SONUÇ ÇIKTI

Moskova Tahkim Mahkemesi, bir Rus televizyon şirketine yönelik kısıtlamalar nedeniyle Google’a ait Rusya'daki 500 milyon ruble değerinde varlıklara el koyulmasına hükmetti. Söz konusu varlıklar için ülkede Google'a ait gayrimenküller de bulunuyor.

Moskova Tahkim Mahkemesi, Rusya’nın önde gelen televizyon şirketlerinden Gazprom Media’nın YouTube aleyhine açtığı davayı karara bağladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön