07 / 05 / 2024

Rusya konut talebinde patlama yaşıyor!

Rusya konut talebinde patlama yaşıyor!

Covid-19 salgını sürecinde yükselen konut talebi ve fiyat artışı hız kesmeden sürüyor. Faizleri yüzde 9.5’ten yüzde 20’ye çeken Rusya’da ise konut yoğun talep görmeye başladı.



Finansgündem'de yer alan habere gböre, faizlerin daha da hızlı yükselişe geçeçeği beklene giren halk bankalardan kredi çekmeye yöneldi. Rusya’da faaliyet gösteren emlak şirketi Inkom-Nedvizhimost, Rusya Merkez Bankası’nın faiz oranlarını yüzde 20’ye çıkartmasından sonra başkent Moskova’da yeni konut taleplerinde yüzde 56 artış yaşandığını açıkladı.

 Rusya konut talebinde patlama yaşıyor!

Batı ülkeleri tarafından yaptırımlara Rusya'nın Moskova’daki konutlara taleplerin birden yüzde 18 arttığı ifade edidi. Rusya Merkez Bankası tarafından politika faizlerinin yüzde 9,5’ten yüzde 20’ye yükseltilmesinin ardından ise yeni konutlara olan talebin yüzde 56’ya ulaştığı kaydedildi.

 Rusya konut talebinde patlama yaşıyor!

Inkom uzmanları, taleplerdeki keskin artışın esas olarak eski şartlarda konut kredisi almak isteyenler tarafından olduğunu ifade ederken, ipotekli konut satın alma taleplerinin toplamda yüzde 70’lik paya sahip olduğuna dikkat çekti.


Geri Dön