05 / 05 / 2024

Rusya ve Ukrayna savaşı konut satışına doping oldu!

Rusya ve Ukrayna savaşı konut satışına doping oldu!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla beraber Antalya’da bulunan evlere Rusların ve Ukraynalıların talebi arttı. Sektör temsilcileri, bazı Rusların toplu şekilde 20-30 konut birden aldığına, özellikle son bir haftada satışların oldukça yükseldiğine dikkat çekti.



Turizm cenneti Antalya’nın megakent İstanbul’un ardından yabancılar tarafından en çok tercih edilen ikinci kent olduğuna dikkat çeken Çetin, şunları kaydetti:

Rusya ve Ukrayna savaşı konut satışına doping oldu!

“Antalya aylık toplam konut satışlarında İstanbul,  Ankara  ve İzmir’in ardından dördüncü sırada. Türkiye toplam konut satışları içerisinde yabancılara konut satışları, geçen yılın şubat ayına göre yüzde 54,9 artarak 4 bin 591 adet gerçekleşti. Antalya’da Türkiye ortalamasının çok üzerinde yüzde 106,2 artışla bin 99 konut satıldı. Şubat ayında yabancılara yönelik satışların tüm konut satışları içerisindeki payı Türkiye genelinde yüzde 5,65 iken Antalya’da yüzde 23,24 oldu. Antalya, yabancılara konut satışlarında İstanbul’un ardından ikinci sırada yer alırken, hem yıllık artış oranında hem de toplam konut satışları içerisindeki yabancı payında Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı.”


Geri Dön